Kako do idealnega nanosa pudra?

Nika Veger je kot vizažistka je sodelovala pri številnih gledaliških predstavah, filmu, nadaljevankah, oglaševalskih kampanjah in modnih snemanjih za priznane slovenske revije ter skrbela za popoln videz nastopajočih na modnih brveh, vključno z oddajo Slovenski Top Model.

Kako do idealnega nanosa pudra? (foto: shutterstock) shutterstock
7. 3. 2016

Make–up nasveti Nike Veger

Najpomembnejši korak - izberite idealen odtenek!

Pudra nikoli ne preizkušamo na roki, pa tudi ne na licih. Ker želimo, da bo končni videz pravzaprav to, da ličenje ne bo opazno, moramo izbrati odtenek, ki se zliva z našim vratom. Najprej na vrat nanesemo 'packo' pudra, ki je že na prvi pogled videti najbolj primeren za našo polt, nato pa poleg še temnejši in svetlejši odtenek. Pravi je puder, ki je najbolj podoben koži na vratu in dekolteju.

Prsti, gobica ali čopič?

Za profesionalno ličenje uporabljam čopič ali gobico, za vsakdanje ličenje pa tudi sama puder nanašam s prsti. Puder najprej stisnemo na hrbet dlani, nato pa ga s prsti nanesemo na obraz.

Pravilen nanos?

Puder moramo s prsti v kožo nežno vtreti. To pomeni, da ga ne mažemo tako kot nanašamo negovalne izdelke. Puder 'tapkamo' - kot da bi želeli pigmente na določena mesta prilepiti.

Utrjevanje pudra?

Puder v prahu lahko hitro poudari gube in pore, zato ga uporabimo le na vekah, kjer bomo nanašali še senčila. Po končanem ličenju obraz raje popršimo s termalno vodo Vichy, nato pa čez nežno pritisnimo papirnat robček. Tako bo nanos res obstojen, videz pa mladosten in sijoč.

Odkrijte več nasvetov Nike Veger na Vichy.si in Beautyfullblog.si