Čokolada naj ti razvaja telo in dušo

Nič ni lepšega kot po napornem dnevu dvigniti noge v zrak in zaužiti topel čokoladni napitek. Sprostil bo tvoje telo in dušo, pa še enostavno ga je narediti. Poleg tega, da je čokolada naravnost božanska za tvoje brbončice, pa jo gre s pridom uporabiti tudi v lepotno - kozmetične namene.

Čokolada naj ti razvaja telo in dušo (foto: profimedia) profimedia
22. 11. 2014

Privošči si jo!

Čokoladna kopel

Pravi čokoholiki si lahko privošči čokoladno kopel.

Tako gre: 80 g kakavovega masla in 20 ml kokosovega olja stopiš v ponvi, nato dodaj 20 ml mandljevega olja in 20 g kakava v prahu ter pusti, da se zmes ohladi. Potem potopi roke za 10 minut v kopel, speri z vodo in osuši z brisačo. Za konec nanesi negovalno kremo, ki naj vsebuje kokosovo maslo.

Sladka polt

Če ti ni čokolade nikoli dovolj, lahko poskusiš tudi s čokoladno masko za obraz. Zlasti če imaš suho in občutljivo kožo, ti bo ta mešanica kakava, medu in ovsene moke dobro dela.

Kaj potrebuješ: 40 g temnega kakava v prahu, 20 ml tekočega medu, 3 žlice tekoče smetane in 2 žlici ovsene moke.

Tako gre: Vse zmešaj v gosto zmes in jo s čopičem ali prsti nanesi na obraz. Pusti delovati 20 minut in nato obriši s papirnatim robčkom. Ostanke maske speri z mlačno vodo. Za dobro učinkovitost naredi masko vsaj enkrat na teden.

Nežen piling

Naša koža se veseli rednega pilinga, saj spodbudi krvi pretok, odstrani odmrle kožne celice in pripravi kožo na nego. Piling s kakavom neguje kože in jo naredi mehko.

Tako gre: Zmešaj 30 g kakavovih zrnc, 30 g morske soli in 100 ml mleka ali smetane. Zmes s krožnimi gibi vtri v kožo, še posebej na predelih, kjer imate suho – komolce, kolena in stopala. Zmes speri in se namaži z negovalno kremo.