"Domači RECEPT, ki 100% preprečuje izpadanje las" (in s katerim sem zaslužila kar 2.3 milijona evrov)

Ta ženska je doma sama izdelala preparat, s katerim je preprečila prekomerno izpadanje las in si povrnila ... zdravo grivico! ❤️

"Domači RECEPT, ki 100% preprečuje izpadanje las" (in s katerim sem zaslužila kar 2.3 milijona evrov) (foto: Profimedia) Profimedia
14. 6. 2022

Nosheen Choudhry, ki živi v Londonu, zdaj stara 32 let, se je leta borila z alopecijo in telogenskim izlivom – kožno motnjo, zaradi katere lasje izpadajo z lasišča.

Nosheen je razkrila, da je bila zelo prestrašena, ko so ji začeli izpadati kepe las, zaradi česar se je borila s svojim duševnim zdravjem.

Na najnižji točki je zapustila hišo le, ko je nosila klobuk.

Vendar so se njeni lasje začeli dramatično izboljševati, potem ko je poskusila recept za domače olje, ki se je skozi generacije prenašal skozi njeno družino.

Velika sprememba na njenih laseh je spodbudila Nosheen, da je ugotovila, da na trgu obstaja vrzel, kjer lahko začne prodajati svoje olje. Želela je namreč, da bi drugim ljudem lahko pomagala izboljšati kakovost svojih las.

Čeprav ni imela poslovnih izkušenj, je nekdanja delavka za nego otrok septembra 2020 lansirala Nosheen Hair Oil in vložila 700 funtov lastnega denarja za nakup surovin, lani pa je zaslužila svoj prvi milijon.

Nosheen je v ekskluzivnem pogovoru za časnik The Sun dejala, da je njen telogeni izliv sprožila travma, ki jo je utrpelo njeno telo, ko je v kratkem času izgubila veliko kil.

Pojasnila je: "Izgubila sem 50 odstotkov las, bilo je strašljivo. V roki sem imela cel klobčič las in spomnim se, da sem jokala in tekla k mamiter vzkliknila 'o moj bog, kaj se dogaja?'

"Poskušala sem poiskati pomoč in šla k zdravniku, da bi poiskal nekoga, ki bi mi lahko pomagal preprečiti izpadanje las. Rekli so mi, 'samo dvigni lase ali naredi drugačen stil' in tega preprosto niso jemali resno."

"To izpadanje las je trajalo približno eno leto. V tem obdobju sem šla skozi depresijo in najnižjo točko svojega življenja. Lase sem morala skriti stran in nosila bi kape ali lase strnila v kito. Večino časa nisem hotela početi ničesar in sem ostala doma."

Njena družina je videla travmo, ki jo preživlja, in ji je naročila, naj redno uporablja olje za lase, ki se je prenašalo skozi generacije med njenimi sorodniki.

Nosheen je nadaljevala: "To je nekaj, kar se je preneslo od mojih starih staršev in se je preneslo na mojo mamo, nato pa je mama to prenesla na nas. Mama mi je rekla, da si moram začeti mazati lase in skrbeti zanje. Začela mi je mazati lase dvakrat na teden, zelo redno."

"In potem sem opazila tako velik napredek pri mojih laseh, izpadanje las se je upočasnilo in se je sčasoma ustavilo. Lasje so mi zrasli nazaj in zrasli so veliko bolje kot prej."

Nosheen se je z oljem počutila tako srečno, da ga je želela deliti z drugimi obolelimi.

Rekla je: "Resnično sem želela pomagati drugim ljudem, tam je toliko drugih, ki verjetno trpijo kot jaz in ne dobijo pomoči, ki jo potrebujejo. Vedela sem, da želim ta recept deliti z vsemi ostalimi."

Nosheen je poleg dela v varstvu otrok s polnim delovnim časom porabila 700 funtov prihrankov za nakup 10 sestavin v olju, da je lahko začela proizvajati lasten izdelek.

Čeprav je bilo to zanjo takrat "veliko denarja", je Nosheen dejala: "Gre za iste sestavine, ki sem jih uporabila na svoji glavi, ko so lasje izpadali meni. Želela sem samo najboljše sestavine in kupila sem jih na veliko in jih dobesedno začela izdelovati iz svoje kuhinje."

Nosheen je svoj novi izdelek certificirala pri zdravstvenih regulatorjih in začela objavljati slike na Instagramu.

Sprva je samo snemala lepotne video posnetke o olju in lastnih izkušnjah.

Kljub temu, da je imela na začetku razmeroma malo sledilcev, je bila Nosheen presrečna, ko je dosegla tri prodaje v enem dnevu, in priznala: "Bila sem tako navdušena."

V naslednjih tednih in mesecih so ljudje začeli deliti svoja pričevanja in fotografije »pred in po« uporabe olja za lase Nosheen, ki stane 33 £ za 100 ml steklenico ali 92 £ za 300 ml steklenico.

Vložila je 300 funtov, da je nekomu plačala za vzpostavitev zelo osnovnega spletnega mesta, a je pozneje, ko je dobila več denarja, nadgradila na dražje.

Podjetnica je povedala: "Nimam izkušenj s poslovanjem. Nisem študirala nobenega posla in sem bil a10 let v varstvu otrok, tako da je bilo to zame novost. Vse sem naredila sama!"

Odkar je lansirala olje za lase Nosheen, je ustvarila 1 milijon funtov prometa in podjetnica upa, da bo do naslednjega leta zaslužila 2 milijona funtov.

Povzeto po Becky Pemberton

Preberi še: TRIK: Ti v poletnih sandalih vedno DRSI? Potrebuješ samo 1 stvar (in stane manj kot evro)

Priporočamo tudi: Kako najhitreje shujšati? Lipo dieta daje najboljši rezultat!