S temi PREPROSTIMI TRIKI se spravi nad akne (juhu, čokolada NI prepovedana!)

Ti mali boleči rdeči pojavi sredi našega obraza seveda niso NIKOLI dobrodošli, a se kot zakleto za nameček pojavijo ravno takrat, ko se odpravljaš na pomemben dogodek ali zmenek. Pa veš, da lahko na to vplivaš? In to tako, da se ti pri tem ni treba odreči svoji najljubši sladici!

S temi PREPROSTIMI TRIKI se spravi nad akne (juhu, čokolada NI prepovedana!) (foto: Profimedia) Profimedia
6. 5. 2019 | Promocijsko sporočilo

Kako prehrana vpliva na akne?

Na pojav aken lahko vplivajo številni zunanji dejavniki, vključno z onesnaževanjem, temperaturo in slabo prehrano. Toda občasno in zmerno uživanje tvoje najljubše čokolade ni krivo za mozolje. Čeprav te je babica morda učila drugače, ni dokazane povezave med nezdravo hrano in izbruhom aken. Prehranske pomanjkljivosti lahko resno vplivajo na tvojo kožo in povzročijo različne težave, od vitiliga do dermatitisa, vendar ni dokazov, da bi bilo uživanje posameznih skupin živil posebej odgovorno za nastanek aken. Neupoštevanje režima uravnotežene prehrane z veliko sadja in zelenjave pa bo vseeno pustilo posledice na tvoji koži – zato je ključnega pomena, da vsak dan zaužiješ 5 obrokov sadja in zelenjave.

Z življenjskim slogom lahko nadziramo akne

Če imaš mastno ali mešano kožo, je zelo pomembno, da hkrati ne postane izsušena – zato je tudi pri taki koži vlaženje najpomembnejši korak. Navlažena koža je koža, ki je v ravnovesju, zato bi moral biti vnos vode prednostna naloga za izboljšanje splošnega zdravja kože. Kot smo že pojasnili, ni dokazane povezave med mastno hrano ali čokolado in negativnimi učinki na akne, vendar je uravnotežena prehrana eden od najboljših temeljev, ki jih lahko zagotoviš svoji koži za njeno dolgoročno zdravje.

Če so tvoje akne še zlasti močno izražene, pa je pomembno tudi, da učinkovito nadziraš stres. Akne lahko pomembno vplivajo na samozavest, dodaten pritisk pa lahko simptome še poslabša – to ni vedno preprosto doseči, ampak le sprejetje nekaterih ukrepov za odpravljanje stresa, ki povzroča akne, bo tvoji koži pomagalo na daljši rok.

Ko govorimo o zdravljenju, pa študije med drugim priporočajo, da kožo, ki jo zdravimo z retinoidi, po nanosu ne smemo izpostavljati neposrednemu soncu, zato je tretmaje proti aknam, ki jih predpiše zdravnik, najbolje izvajati kot nočno rutino.

Pomembno je, kaj vneseš, tudi skozi kožo

Verjetno ti je mama vsak dan govorila, da pospravi svojo sobo, in čeprav se ti ne ljubi, moraš priznati, da je lepo, ko se usedeš, učiš in si dopisuješ v urejeni in čisti sobi. Podobno velja za tvojo kožo. Če jo vsak dan čistiš in skrbiš, da je urejena, ti bodo ličila veliko bolje pristajala in te ti boleči rdeči pojavi ne bodo nadlegovali.

Če se vseeno pojavijo, pa izberi kakovostne izdelke s sestavinami, ki ti bodo pomagale, da se jih čim prej znebiš. V teh situacijah lahko pomagajo tudi ličila, vendar se prej prepričaj, da je izdelek dermatološko preizkušen za tvoj tip kože. Vedno imej pri roki puder Vichy Dermablend 3D Correction, ki bo z odličnim prekrivanjem, obstojnim do 16 ur, in mat učinkom poskrbel, da se tvoja mastna koža čez dan ne bo svetila. Ko ga naneseš, skrivno deluje tudi na tvoje mozolje, medtem ko jih nihče drug ne vidi. Pomiri in izsuši vnete mozolje, s čimer dan za dnem izboljšuje videz tvoje kože. 

KUPITE ZDAJ --->