Ajda Sitar: "Pri ličenju na dnevni ravni sledim načelu manj je več."

Lepotna, modna in potovalna blogerka. Svoje lepotne skrivnosti in dognanja deli na blogu Ajdas blog.

Ajda Sitar: "Pri ličenju na dnevni ravni sledim načelu manj je več." (foto: Instagram @ajdasitar) Instagram @ajdasitar
22. 9. 2016

Lepota je …
Trenutek iskrene sreče in iskren nasmeh sta nekaj, kar me navdihne.

V svet lepote sem se podala ...
Pravzaprav po naključju. Kot deklica sem (kot verjetno vsaka) z veseljem opazovala svojo mami pri vsakodnevnem lepotičenju. Prvi pravi korak v lepotni svet pa je bila zame zmaga na izboru Miss športa Slovenije. Lahko bi rekla, da so se mi takrat zares odprla vrata v svet mode in lepote. Podrobno sem nato lepotni svet začela raziskovati z odprtjem bloga leta 2012. 

Kakšna je vaša lepotna rutina?
Številni pravijo, da zelo kompleksna, drugim se zdi elementarna. Prav nikoli ne izpustim čiščenja kože, zvečer sledim načelu dvojnega čiščenja, zjutraj uporabim le en izdelek. Sledi nanos seruma in kreme, zvečer dodam še kapljico ali dve arganovega olja. V poletnih mesecih je obvezna tudi krema z višjim zaščitnim faktorjem, čeprav menim, da je na zaščito pred soncem treba biti pozoren vse leto. Pri ličenju na dnevni ravni sledim načelu manj je več, rada imam nekoliko toplejše tone in naraven videz. 

Kaj ne sme manjkati v vaši torbici z ličili?
Lahkotna tekoča podlaga z naravnim zaključkom, bronzer, maskara, balzam za ustnice, kremna šminka v naravnem odtenku in kakovostni čopiči za ličenje (moji najljubši so znamke Zoeva). Vse drugo je le pika na i. Sem velika ljubiteljica senčil za veke, zadnje čase pa se navdušujem tudi nad črtalom za oči v lončku, ki ga nanesem s čopičem.

Ajda Sitar

Kateri je vaš najljubši lepotni izdelek?
Dober in kakovosten serum za obraz s skrbno izbranimi sestavinami, ki vsebuje pravo mero vlažilnih in negovalnih sestavin. Taka sta na primer Advanced Night Repair II, Estée Lauder, ali Afroditina intenzivna nočna esenca Professional 3 Peptides. Oba izdelka sta dobra izbira tudi za boj proti gubicam. Menim namreč, da je z nego proti staranju dobro začeti nekoliko prej – bolje preventiva kot kurativa. 

Nika Veger raziskuje, ustvarja in opaža vse lepo ter to deli na Beautyfull blog ... Je z vami delila kdaj kakšno lepotno skrivnost?
Med najbolj uporabnimi je zagotovo način nanosa korektorja oziroma osvetljevalca pod očmi. Po nanosu je pametno nekaj sekund počakati, da se dobro vpije in usidra v kožo, šele nato se ga rahlo razmaže s tapkanjem z blazinicami prstov. Tako bo svoje delo prekrivanja temnih kolobarjev korektor opravil bolje, porabi pa se ga tudi občutno manj.

Ajda Sitar

Mama pravi ...
Pusti koži dihati. Občasno z nekaj dnevi popolnoma brez ličil ter z uporabo lahkotnih negovalnih in dekorativnih izdelkov. 

Večerni make-up je …
Običajno precej barvno nevtralen. Moj 'to go' videz predstavljajo nekoliko bolj poudarjene oči v bakreno rjavih odtenkih s črtalom ter ustnice v 'golem' odtenku. Tako sem pripravljena za slastno večerjo, kozarec vina in poljub. 

Najboljši lepotni trik je …
Uporaba kapljice arganovega olja, primešanega tekoči podlagi, za bolj naraven in sijoč videz, predvsem za tiste, ki imajo normalno do suho kožo (tako kot jaz). Ta trik pride prav predvsem takrat, ko je koža nekoliko bolj utrujena in izsušena. 

V svoji koži se najbolje počutim …
Takrat, ko sem brez skrbi, počnem stvari, ki me razveseljujejo, nisem pod stresom, imam ob sebi ljudi, ki so mi blizu in jim lahko zaupam.

Pripravila Petra Windschnurer

Preberi še: 6 posteljnih trikov, ki moškega spravijo ob pamet in Maja Taradi: "Miss Slovenije ni le lepotno tekmovanje"

Priporočamo tudi: Nika Ferš: Grafična oblikovalka, ki z deljenjem misli povezuje in spodbuja k razmišljanju