5 nasvetov za kožo brez mozoljev (ki DEJANSKO pomagajo)

Mislim, da se zdaj že vsi dobro zavedamo, da so mozoljčki prisotni tudi pri odraslih (me ženske zaradi hormončkov, ki nam radi ponagajajo, to vemo iz lastnih izkušenj – na žalost). Ampak s tem se res nihče noče ukvarjati, kajne?

5 nasvetov za kožo brez mozoljev (ki DEJANSKO pomagajo) (foto: Rilastil) Rilastil
10. 6. 2022 | Promocijsko sporočilo

Zato smo našle 5 preverjenih načinov, kako se nadležnih mozoljev in ogrcev znebiti.

1. REDNO MENJAJ POSTELJNINO

V postelji preživimo eno tretjino svojega dne. V njej se potimo, vanjo nenamerno nosimo umazanijo in, bodimo iskrene, kdaj gremo spat tudi z mastnimi lasmi. Kaj to pomeni? To pomeni, da se vsa ta umazanija, znoj in mast v posteljnini nabirata, na vse to pa se mi potem uležemo. Vseh 5 korakov naše večerne rutine na kožo, na katere smo tako zelo ponosne, gre v nič, če potem 8 ur preživimo na umazani prevleki za vzglavnik. Zato res poskrbi, da vsaj prevleko za vzglavnik menjaš zelo pogosto – dodaten BONUS pa je, če imaš prevleko iz svile (deluje antiaging in povzroča manj lomljenja las).

2. ČIŠČENJE, ampak pravilno ČIŠČENJE!

Osnova vsake rutine kože je čiščenje pri tem pa bodi pozorna na 4 stvari:

- Pred čiščenjem si VEDNO temeljito umij roke, nato pa obraz.

- Uporabljaj nežno in učinkovito čistilo, ki vsebuje sestavine, ki bodo mozolje odpravile. Mi priporočamo Rilastil Acnestil čistilno peno, ki ima že tisoče zadovoljnih uporabnic. Deluje proti mozoljem in ogrcem, hkrati pa kože ne bo izsušila.

- Obraz osuši s čisto in svežo brisačko, namenjeno samo obrazu – da ne boš na čist obraz nanašala umazanije in bakterije.

- S čiščenjem NE PRETIRAVAJ! Velikokrat se zgodi, da vsi mi z aknasto in mastno kožo obraz čistimo (pre)večkrat dnevno, kar za našo kožo ni dobro. Priporočeno je čiščenje maksimalno dvakrat dnevno (zjutraj in zvečer), nikakor ne prepogosto. Koža ti bo hvaležna, denarnica pa tudi. 😉

3. UPORABLJAJ PILINGE!

POZOR! Beri dalje, le če si zvesta uporabnica sončne zaščite na dnevni bazi, ker je z uporabo pilingov to še toliko bolj pomembno. In ne, ne govorimo o grobih mehanskih pilingih, ki jih uporabljamo po telesu. V mislih imamo kislinske pilinge, ki bodo pomagali odstraniti odmrle celice in izboljšali teksturo kože. Naš favorit ostaja Rilastil Acnestil mikropiling, ki vsebuje tudi sestavine, ki targetirajo še akne. Gre za piling z AHA in BHA kislinami, ki pomagajo pri odstranjevanju nadležnih ogrcev, preprečujejo nastanek novih mozoljev in poskrbijo da se mozolji hitreje posušijo in izginejo.

PSSST: za naše bralce so pri Rilastilu pripravili posebno kodo, ki vam prinese 10 % popusta. KODA: cosmo10

4. NEGO IZVAJAJ 1 METER OD OGLEDALA

Zakaj? Da ne boš videla vseh drobnih mozoljev, ogrcev in drugih nepravilnosti in si jih ne boš stiskala! 😅 Mislim, da je to nasvet, ki ga vsi poznamo ampak ga skoraj nihče ne upošteva. Vemo kako mikavni so vsi tisti ogrci na obrazu in da se je mozoljem težko upreti. Ampak dajmo se potrudit, da jih res NE stiskamo in se tekom dneva obraza ne dotikamo. S tem si nanj prinašamo bakterije, s stiskanjem naredimo rano, v katero lahko zaidejo bakterije in umazanija iz naših rok. To pa pomeni, da bodo ponovno nastali mozolji in vrtimo se v začaranem krogu. Zato dokončno recimo stiskanju STOP!

5. BERI SESTAVINE

Pri izboru izdelkov, ki jih dajemo na našo kožo, ki odpravljajo akne, moramo biti pozorni, da kože ne bomo izsušili. V oceanu vseh izdelkov proti mozoljem se najdejo tudi taki, ki bodo kožo izsušili in s tem povzročili še več škode (suho kožo, poškodbo bariere, itd.). Zato bodi pozorna, da uporabljaš izdelke z dobro formulacijo.

Rilastil ima linijo Acnestil, ki je namenjena problematični aknasti koži, ki se hitro masti in v njej se najde vse, kar potrebujemo za celostno rutino naše kože. Za dnevno uporabo v teh vročih poletnih mesecih imajo novost in sicer Rilastil Acnestil PB gel, ki lahko nadomesti dnevno kremo. Je zelo lahke in prijetne tekture, BREZ OLJ, da kože ne zmasti. Vsebuje pre i post biotike, ki že v 6 urah delujejo antibakterijsko na glavne povzročitelje aken C. acnes. Hkrati pa vlaži, skrbi za uravnoteženo mikrobioto in krepi bariero kože. Za vse tiste, ki bi želele še nekaj VEČ, pa imajo v ponudbi tudi kremo Acnestil Attiva, ki si jo lahko nanesete zvečer in s tem mozoljem še hitreje rečete ADIJO!

Pa ne pozabi uporabiti naše kode, da prihraniš pri nakupu: KODA: cosmo10

ADIJO MOZOLJI! 👋