5 mitov o laserskem pomlajevanju obraza Fotona4D®

Si razmišljala o laserskem pomlajevanju obraza? Mi smo se osredotočili na eno najpopularnejših terapij, Fotona4D®, ki jo je razvil klinični oddelek Fotone v Sloveniji in na katero prisegajo tudi Kim Kardashian, Neymar in številni drugi, ter se odločili, da razbijemo nekaj z njo povezanih mitov.

5 mitov o laserskem pomlajevanju obraza Fotona4D® (foto: PROMO) PROMO
30. 1. 2023 | Promocijsko sporočilo

Mit 1: Lasersko pomlajevanje boli

Ne drži

Pravijo, da je za lepoto treba potrpeti, toda to ni vedno res. Pri pomlajevanju Fotona4D® lahko občutite postopno višanje toplote, občasno pa tudi zbadajoč in rahlo pekoč občutek, ki hitro izgine. Doživljanje bolečine je subjektivno in lasersko pomlajevanje ni izjema, zato ga ljudje občutijo precej različno. Večinoma ne poročajo o neugodju ali pa je tega le malo.

Mit 2: Laserji so nevarni

Ne drži

Laserske terapije so podprte z obširnimi znanstvenimi raziskavami in so dokazano varne. Pomembno pa je, kdo poseg opravlja. Neizkušen izvajalec, ki nima ustreznega znanja, lahko na koži povzroči opekline, spremembe barve kože ali brazgotine. Priporočamo, da se za poseg Fotona4D® odločiš le pri izkušenih zdravnikih, ki so opravili izobraževanja za uporabo laserskih naprav.

Mit 3: Po laserski terapiji sledi dolgotrajno okrevanje

Ne drži

Laserske pomlajevalne terapije so privlačne prav zato, ker zahtevajo le malo ali celo nič okrevanja. Po terapiji Fotona4D® je včasih prisotna rdečica, ki pa kmalu izgine, tako da lahko normalno nadaljuješ dan. Mogoče ne boš že isti večer pripravljena na obisk gala večerje, zagotovo pa se je boš lahko udeležila že naslednji dan ter pokazala sijočo in pomlajeno kožo.

Mit 4: Po vsakem lepotnem posegu boš videti umetno in nenaravno

Ne drži

Kirurški in drugi lepotni posegi lahko hitro spremenijo obraz do neprepoznavnosti. Samo pomislite na Donatello Versace ali Jocelyn Wildenstein. Lepota laserskih posegov pa je v tem, da so neinvazivni in te ne spremenijo, le pomladijo, izboljšajo videz kože in ti omogočijo, da obdržiš obrazne poteze.

Mit 5: Z laserskimi terapijami ne smemo začeti prehitro

Ne drži

Resnica je pravzaprav nasprotna. S pomlajevanjem je priporočeno začeti takrat, ko se opazijo prvi znaki staranja oziroma na začetku tridesetih, ko se upočasni naravna proizvodnja kolagena. Mlajša koža ima večjo zmožnost proizvajanja novega kolagena, zato se z začetkom laserskih terapij ne odlaša.

Za več informacij in tebi najbližjo kliniko, ki izvaja lasersko terapijo Fotona4D®, klikni TUKAJ.

 

Fotona