Zapovedi nege, ki jih ne smeš kršiti

Če želiš zasijati v vsej svoji lepoti, se vsekakor drži teh zapovedi nege obraza in las.

Zapovedi nege, ki jih ne smeš kršiti (foto: Profimedia) Profimedia
22. 10. 2016

1. Obvezna mantra: Vlaženje kože!

Naše roke so vsak dan izpostavljene soncu, kljub temu pa jim ne posvečamo toliko skrbi (pozornosti) kot našemu obrazu, da bi jih zaščitile. Zvečer uporabi kremo za roke, ki vsebuje retinol, čez dan pa roke navlaži z vlažilno kremo z zaščitnim faktorjem.

2. Tvoj obraz je tvoja naložba

Ameriški specialist za nego kože David Khoo pravi, da so ščetke za čiščenje obraza (kot je ščetka Clarisonic Mia 2) kar štirikrat bolj učinkovite od čiščenja obraza zgolj s čistilnimi izdelki.

3. Roke stran!

Stiskanje mozoljčkov vodi v še večje infekcije in brazgotine. Torej, kot pravijo mame, nehaj že šariti po svojem obrazu! To raje prepusti strokovnjakom in mesečno obišči dermatologa.

4. Voda? Nikoli je ni dovolj.

Tako kot ne moreš preživeti dneva brez pitja vode, tudi ne bi smela pozabiti navlažiti svoje kože. Spij na hektolitre vode, uporabljaj vlažilne gele za tuširanje in vedno nanesi losjon od glave do pet.

5. Drži se rutine

Brez izgovorov: dosleden negovalni postopek, prilagojen tvojemu tipu kože, je temeljnega pomena za zdrav in mladosten videz kože. Najprej določi, ali je tvoja koža mastna, suha, občut­ljiva ali normalna, nato pa izberi izdelek, ki tvoji koži najbolj ustreza.

6. Mesečna nega obraza

Dermatologi lahko uredijo tvoje pore tako, kot lahko zobozdravnik uredi tvoje zobe: bolje globinsko očisti kožo in ugotovi težave, preden te postanejo še hujše. Stiskanje ogrcev zmanjša pore in prepreči nastanek aken, medtem ko dobra obrazna masaža pospeši nastajanje kolagena.

7. Škarje v roke

Obišči frizerja vsaka dva do tri mesece ter s tem ohrani obliko pričeske, hkrati pa boš tako poskrbela, da bodo tvoje lasne konice zdrave in lepe.

8. Glavo pokonci

Pravijo, da nam pokončna drža optično odvzame dva kilograma, poleg tega s tem ogromno prispevamo k zdravju naše hrbtenice ter smo videti bolj samozavestno. Zato potisni ramena nazaj, potegni trebuh noter in dvigni brado!

9. Razvajaj se

Sploh se ne zavedamo, koliko stresa vsak dan povzročimo svoji koži in lasem. Enkrat na teden svoje lase razvajaj z masko za lase, obraz pa razstrupi z negovalno masko.

10. Privošči si lepotni spanec

Saj vemo, kaj si misliš. Kdo ima čas? Osemurni spanec pomeni boljše zdravje, manj stresa, izboljšan spomin in seveda lepši videz kože. Poskušaj določiti čas za spanje in nato eno uro pred spanjem ugasni računalnik, TV in telefon zato, da se bodo tvoji možgani odklopili in se sprostili brez kakršnihkoli motenj.

Po predlogi Deanni Pai priredili Urška Zavašnik in Katja Jakopovič

Preberite še: "Ali sem videti debela?"

Priporočamo tudi: TEST: Ste lepotna strokovnjakinja ali amaterka?