Zveza ŠKIS z javnim pismom nad nepravilnosti z Zoisovimi štipendijami

Zveza ŠKIS poziva Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti h korektnemu delovanju.

Zveza ŠKIS z javnim pismom nad nepravilnosti z Zoisovimi štipendijami (foto: shutterstock) shutterstock
25. 3. 2013

Na Zvezi ŠKIS so z današnjim dnem na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti naslovili javno pismo, v katerem opozarjajo na nepravilnosti pri odločanju o Zoisovih štipendijah.

Kljub neupoštevanju mnenja Urada varuha človekovih pravic in pobud Zveze ŠKIS se ministrstvo ni odzvalo, ogromno študentov pa je ob tem bilo oškodovanih.

Tako Zveza ŠKIS poziva ministrstvo, da se postavi na stran pravne države in upošteva predpise.

Naj spomimo ...

Zaradi vseh nepravilnosti so se oškodovani štipendisti združili in 10. januarja pred ministrstvom protestirali proti samovoljnemu in protipravnemu delovanju institucij, odgovornih za odločanje o Zoisovih štipendijah in naleteli na gluha ušesa. Na gluha ušesa je na ministrstvu naletel tudi Urad varuha človekovih pravic, ki je na pobudo Zveze ŠKIS preučil letošnjo prakso odločanja o Zoisovih štipendijah. Obrazložitve načina odločanja s strani ministrstva ni prejel, je pa podal mnenje, da tovrstno odločanje o dodatku za bivanje ni sprejemljivo.

Javno pismo si lahko prebereš v pdf-obliki, ki je priložen spodaj k dotičnemu prispevku!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri