Znebiti se moraš negativne energije

Že nekaj časa si brez službe, stalno si zamorjena, zato te je zapustil tudi fant, zdi se ti, da ti gre v življenju vse narobe ... Hej, začni razmišljati pozitivno!

13. 10. 2010

Tvoja bodoča služba je odvisna od pogleda, ki ga imaš nase in na svet, ki te obkroža. Če te preplavljajo negativna čustva, nič hudega - vsaka težava ima svojo rešitev!

1. Priznaj si težavo

Kako pokazati srečen izraz na obrazu, ko pa ti ni do tega? Priznaj si, da si pesimistično naravnana in si obljubi, da boš zavestno začela gledati na stvari in dogodke iz svetlejše plati.

Pozitivna misel: Ljudje se neradi družijo z negativci, zato si ne zapravi priložnosti za druženje pri sodelavcih z nepremišljenim nerganjem. Potarnaj le takrat, ko presodiš, da si resnično v krizi.

2. Delaj na sebi

Zastavi si cilj, da boš postala pozitivna oseba, in določi čas, v katerem bi ga rada izpolnila. Na poti te bo verjetno zaneslo na stara negativna pota, ampak zavedaj se, da te vsak korak v pozitivno smer, pripelje bližje končnemu cilju. Zato vztrajaj!

Pozitivna misel: Na poti do cilja naj te spremljajo pozitivne misli, ki si jih ponavljaj zjutraj, zvečer ali čez dan. Če pozabljaš nanje, si na listek papirja zapiši: “Kmalu bom našla pravo delo zase.”

3. Vse je igra

Ne jemlji si k srcu, če te na delovnem mestu zavrnejo. Iskanje službe vzemi kot igro in bodi prepričana, da se tam nekje ‘skriva’ pravo delovno mesto zate.

Pozitivna misel: Zapomni si, da se vsak dogodek zgodi z razlogom in da je zavrnitev trenutno najboljša stvar, ki se ti je zgodila, pa čeprav v tem trenutku ne veš, zakaj je tako. Ob ovirah ne obupuj, ampak jih raje vzemi kot izziv, ki si ga sposobna premagati.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri