Znani so najboljši zaposlovalci

Časopisna družba Dnevnik je danes na Ljubljanskem gradu razglasila najboljše zaposlovalce v lanskem letu …

24. 4. 2008

Na izboru Zlata nit, o katerem smo pisali pred dnevi, so zmagala naslednja podjetja:

  • v kategoriji malih podjetij je ta naziv pripadel podjetju Microsoft d.o.o.,
  • v kategoriji srednje velikih podjetij podjetju Halcom, d.d. in
  • v kategoriji velikih podjetij Krki, d.d.

Priznanja Zlata nit so prejeli vsi finalisti, dve dodatni priznanji pa sta prejeli še podjetji:

  • posebno priznanje za inovativnost Trimo Trebnje, d.d.
  • priznanje za gazelo med najboljšimi slovenskimi zaposlovalci pa Elektronček, d.d.

Mnenje komisije

V finalni del izbora so se podjetja uvrstila glede na uspešnost poslovanja in na podlagi obširne raziskave, v kateri je sodelovalo kar 10.517 zaposlenih iz vse Slovenije. O zmagovalcih v posamezni kategoriji je izborna komisija odločala po poglobljenih intervjujih z vodstvi teh podjetij, zato si spodaj preberi, zakaj se je komisija odločila podeliti zmago ravno omenjenim podjetjem.

Najboljši zaposlovalec v kategoriji malih podjetij: Microsoft, d. o. o.: Pristop podjetja Microsoft temelji na praktičnem izobraževanju novih kadrov, oblikovanju razvojnega načrta za vsakega posameznika in mentorstvu iz tujine, na položaj prvega med najboljšimi zaposlovalci v kategoriji malih podjetij pa se je povzpelo z uspešnim uresničevanjem načrtov. Dodana vrednost na zaposlenega, ki dosega 156.770 eur, dinamična, več kot 15-odstotna poslovna rast in najvišje ocene zaposlenih med vsemi sodelujočimi v izboru zaposlovalca leta 2007 so ključni razlogi za zmago podjetja Microsoft v kategoriji malih podjetij.

Najboljši zaposlovalec v kategoriji srednjih podjetij: Halcom, d. d.: Podjetje Halcom predsednik upravnega odbora Matjaž Čadež opiše kot »sproščeno ter zelo delavno in razgledano osebo z veliko znanja, ki ostaja zvesta tisočletnim vrednotam – medsebojnemu spoštovanju, postavljanju človeka pred dobiček in medsebojni pomoči«. Po mnenju izborne komisije Zlata nit kaže Halcom najbolj svež in najbolj inovativen pristop k upravljanju človeških virov. Interno lastništvo, smeh v odnosih, kakovost dela posameznika, nizko hierarhična organizacijska kultura in soustvarjanje več generacij, vse to gradi zadovoljstvo zaposlenih v podjetju.

Najboljši zaposlovalec v kategoriji velikih podjetij: Krka, d. d.: Odločitev, da se naziv prvega med najboljšimi zaposlovalci v skupini velikih podjetij podeli Krki, utemeljuje ocena zaposlenih v tem podjetju. Položaj najboljšega zaposlovalca je sad dolgoletnega zavzetega in predanega dela z zaposlenimi, ki ga med drugim izkazuje tudi podatek, da je imela v nekem trenutku več štipendistov kot zaposlenih. Krka je v sklopu raziskave Zlata nit dosegla najboljše ocene zaposlenih, dosega najnižjo fluktuacijo zaposlenih, je izrazito mednarodno in globalno usmerjena, čeprav deluje lokalno, inovativnost pa je v njeni dejavnosti nujnost in stalnica.

Trimo, d. d. – prejemnik priznanja Zlata nit za najbolj inovativno podjetje med najboljšimi slovenskimi zaposlovalci: Podjetju Trimo drznost in pogum za ustvarjanje lastnih poslovnih modelov razvoja nista tuja. Pod vodstvom Tatjane Fink se ni balo novih in nenavadnih potez; ko so vsi govorili o financah, borzi, kapitalu, so v Trimu poudarjali radost. Prav na področju novih pristopov v voditeljstvu je to podjetje prejelo prvo evropsko nagrado poslovne odličnosti in postalo zgled drugim. Trimo se z inovativnim voditeljstvom danes smelo postavlja ob bok najbolj naprednim svetovnim zaposlovalcem.

Nasvet: V novem Cosmopolitanu poišči nasvet Tatjane Fink in cele četice uspešnih Slovencev.

Elektronček, d. d. – prejemnik priznanja Zlata nit gazeli med najboljšimi slovenskimi zaposlovalci: Podjetje Elektronček je priznanje gazele med najboljšimi slovenskimi zaposlovalci prejelo zaradi skladnosti nadvse dinamičnega in obenem trajnostnega razvoja. Želja lastnikov in vodstva podjetja, v katerem dodana vrednost na zaposlenega dosega kar 236.000 evrov in ki se je uvrstilo tudi med finaliste izbora najboljših zaposlovalcev Zlata nit, je bila v svojem podjetju ustvariti nekakšno napol socialistično, družinsko ureditev z relativno visoko stopnjo samoupravljanja. "Okoli sebe želimo imeti uspešne ljudi. Naša usmeritev niso le bogati lastniki, temveč bogati zaposleni," pravijo v tej slovenski gazeli.

Te mika, da bi poslala prošnjo za zaposlitev? Poskusi, morda pa potrebujejo novo delovno silo …

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri