Znani so najboljši zaposlovalci

Časopisna družba Dnevnik je danes na Ljubljanskem gradu razglasila najboljše zaposlovalce v lanskem letu …

24. 4. 2008

Na izboru Zlata nit, o katerem smo pisali pred dnevi, so zmagala naslednja podjetja:

  • v kategoriji malih podjetij je ta naziv pripadel podjetju Microsoft d.o.o.,
  • v kategoriji srednje velikih podjetij podjetju Halcom, d.d. in
  • v kategoriji velikih podjetij Krki, d.d.

Priznanja Zlata nit so prejeli vsi finalisti, dve dodatni priznanji pa sta prejeli še podjetji:

  • posebno priznanje za inovativnost Trimo Trebnje, d.d.
  • priznanje za gazelo med najboljšimi slovenskimi zaposlovalci pa Elektronček, d.d.

Mnenje komisije

V finalni del izbora so se podjetja uvrstila glede na uspešnost poslovanja in na podlagi obširne raziskave, v kateri je sodelovalo kar 10.517 zaposlenih iz vse Slovenije. O zmagovalcih v posamezni kategoriji je izborna komisija odločala po poglobljenih intervjujih z vodstvi teh podjetij, zato si spodaj preberi, zakaj se je komisija odločila podeliti zmago ravno omenjenim podjetjem.

Najboljši zaposlovalec v kategoriji malih podjetij: Microsoft, d. o. o.: Pristop podjetja Microsoft temelji na praktičnem izobraževanju novih kadrov, oblikovanju razvojnega načrta za vsakega posameznika in mentorstvu iz tujine, na položaj prvega med najboljšimi zaposlovalci v kategoriji malih podjetij pa se je povzpelo z uspešnim uresničevanjem načrtov. Dodana vrednost na zaposlenega, ki dosega 156.770 eur, dinamična, več kot 15-odstotna poslovna rast in najvišje ocene zaposlenih med vsemi sodelujočimi v izboru zaposlovalca leta 2007 so ključni razlogi za zmago podjetja Microsoft v kategoriji malih podjetij.

Najboljši zaposlovalec v kategoriji srednjih podjetij: Halcom, d. d.: Podjetje Halcom predsednik upravnega odbora Matjaž Čadež opiše kot »sproščeno ter zelo delavno in razgledano osebo z veliko znanja, ki ostaja zvesta tisočletnim vrednotam – medsebojnemu spoštovanju, postavljanju človeka pred dobiček in medsebojni pomoči«. Po mnenju izborne komisije Zlata nit kaže Halcom najbolj svež in najbolj inovativen pristop k upravljanju človeških virov. Interno lastništvo, smeh v odnosih, kakovost dela posameznika, nizko hierarhična organizacijska kultura in soustvarjanje več generacij, vse to gradi zadovoljstvo zaposlenih v podjetju.

Najboljši zaposlovalec v kategoriji velikih podjetij: Krka, d. d.: Odločitev, da se naziv prvega med najboljšimi zaposlovalci v skupini velikih podjetij podeli Krki, utemeljuje ocena zaposlenih v tem podjetju. Položaj najboljšega zaposlovalca je sad dolgoletnega zavzetega in predanega dela z zaposlenimi, ki ga med drugim izkazuje tudi podatek, da je imela v nekem trenutku več štipendistov kot zaposlenih. Krka je v sklopu raziskave Zlata nit dosegla najboljše ocene zaposlenih, dosega najnižjo fluktuacijo zaposlenih, je izrazito mednarodno in globalno usmerjena, čeprav deluje lokalno, inovativnost pa je v njeni dejavnosti nujnost in stalnica.

Trimo, d. d. – prejemnik priznanja Zlata nit za najbolj inovativno podjetje med najboljšimi slovenskimi zaposlovalci: Podjetju Trimo drznost in pogum za ustvarjanje lastnih poslovnih modelov razvoja nista tuja. Pod vodstvom Tatjane Fink se ni balo novih in nenavadnih potez; ko so vsi govorili o financah, borzi, kapitalu, so v Trimu poudarjali radost. Prav na področju novih pristopov v voditeljstvu je to podjetje prejelo prvo evropsko nagrado poslovne odličnosti in postalo zgled drugim. Trimo se z inovativnim voditeljstvom danes smelo postavlja ob bok najbolj naprednim svetovnim zaposlovalcem.

Nasvet: V novem Cosmopolitanu poišči nasvet Tatjane Fink in cele četice uspešnih Slovencev.

Elektronček, d. d. – prejemnik priznanja Zlata nit gazeli med najboljšimi slovenskimi zaposlovalci: Podjetje Elektronček je priznanje gazele med najboljšimi slovenskimi zaposlovalci prejelo zaradi skladnosti nadvse dinamičnega in obenem trajnostnega razvoja. Želja lastnikov in vodstva podjetja, v katerem dodana vrednost na zaposlenega dosega kar 236.000 evrov in ki se je uvrstilo tudi med finaliste izbora najboljših zaposlovalcev Zlata nit, je bila v svojem podjetju ustvariti nekakšno napol socialistično, družinsko ureditev z relativno visoko stopnjo samoupravljanja. "Okoli sebe želimo imeti uspešne ljudi. Naša usmeritev niso le bogati lastniki, temveč bogati zaposleni," pravijo v tej slovenski gazeli.

Te mika, da bi poslala prošnjo za zaposlitev? Poskusi, morda pa potrebujejo novo delovno silo …

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri