Zmagovalec Dell start-up natečaja je Keyboarder

Podjetje Dell in Iniciativa Start:up Slovenija sta skupaj pripravila IT startup natečaj, katerega namen je spodbujanje mladih podjetnikov k razvoju poslovanja. Prijavilo se je 30 mladih slovenskih podjetij, žirijo pa je prepričalo IT podjetje Keyboarder in tako osvojilo nagrado v vrednosti 5.000 evrov.

17. 10. 2013

Keyboarder je brezplačna namizna aplikacija za osebne računalnike, ki olajša in pospeši uporabo znakov in simbolov na različnih tipkovnicah. Ob uporabi aplikacije za iskanje želenih simbolov ni več potrebno uporabljati kombinacij več različnih tipk, saj se nam podobni predlogi nemudoma pokažejo v oblačku na zaslonu.

V izvedbo ideje, s katero želita mlada inovatorja Luka Perčič in Nejc Lešek prodreti med milijone uporabnikov osebnih računalnikov po vsem svetu, sta vložila vse svoje znanje in prosti čas.

»Rešitev je zelo podobna iPhone programski tipkovnici, le da Keyboarder rešuje probleme pri pisanju na računalniku. Lokalne razporeditve tipkovnic postanejo stvar preteklosti,« sta ob zmagi povedala člana zmagovalne ekipe.

25-letni Luka in 22-letni Nejc menita, da bosta s to aplikacijo omogočila lažje delo prevajalcem, profesorjem (naglaševanje, fonetični in matematični znaki), prebivalcem v večjezičnih pokrajinah ter pri narodih, ki uporabljajo cirilico.

Zmagovalca Start-up natečaja sta poleg Dellove računalniške opreme v vrednosti 5.000 evrov prejela še dodatno podporo Iniciative Start:up Slovenije in možnost sodelovanja v programu Start:up Geek House, ki je namenjen najbolj ambicioznim start-up podjetjem, ki so že od samega začetka usmerjena na globalni trg.

Slovenija ima odlične strokovnjake!

Da ima Slovenija med mladimi podjetji velik potencial, je potrdil tudi direktor programov v sklopu Inicative Start:up Slovenija Blaž Kos:

»Ob sodelovanju z Dellom smo dosegli vse zastavljene cilje – skupaj smo spodbudili mlade, ambiciozne in talentirane posameznike ter podjetniške skupine k realizaciji svojih idej. Na to kaže najpomembnejše dejstvo, da smo prejeli 30  prijav z inovativnimi podjetniškimi rešitvami. Slovenija ima odlične strokovnjake z naravoslovnim in tehničnim znanjem, ki usvarjajo proizvode z visoko dodano vrednostjo. Ključno in nujno je spodbuditi te ljudi k razvoju start-upov, ki odpirajo nova delovna mesta in ustvarjajo gospodarsko dinamiko in rast.«

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri