Ženski slog v moškem poslu

Tudi ženska je lahko uspešna v poslovnem svetu polnem moških.

Ženski slog v moškem poslu (foto: profimedia) profimedia
24. 9. 2014

Če se podaš na poslovno pot, v kateri prevladuje moška družba, se nikar ne boj poudariti svojega unikatnega sloga.

Lastnosti, ki ne sodijo v moški svet

Čeprav se od žensk pričakuje, da se v moškem svetu prilagodijo moškemu razmišljanju, ti predlagamo, da ohraniš svoje tipične lastnosti – navsezadnje si zaradi njih prišla tako daleč! Zavedaj se, da v moškem svetu ni prostora za skromnost, pohlevnost, prilagodljivost, zadržanost in obzirnost. Kakšno razmišljanje pa sodi v njihov svet?

Razmišljaj večplastno

Ženske imajo to sposobnost, da razmišljajo na več ravneh hkrati – to pomeni, da so pozorne na več dejavnikov, ki lahko vplivajo na posel in njegovo uspešnost.

Razmišljaj mrežno

Če bi rada kar se da najbolje izpeljala projekt do konca, povezuj informacije med seboj in predvidi posledice. Mrežno povezovanje informacij je namreč ključ do uspeha.

Razmišljaj hitro

V moškem svetu ni časa za kompleksno razmišljanje in dolge razgovore. Moški sprejemajo hitre odločitve, zato jim na tem področju pokaži, da so tudi ženske sposobne hitrega razmišljanja.

Razmišljaj samozavestno

Bodi prepričana v pravilnost svojih odločitev in jih podpri s tehtnimi argumenti. Tudi tvoj nastop pred kolektivom moških mora biti odločen in suveren.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri