Zavod Ypsilon vabi na interaktivno delavnico Mentorstvo in kariera!

V četrtek, 3. oktobra, si vabljena na interaktivno delavnico Mentorstvo in kariera, ki je namenjena vsem mladim med 15. in 30. letom in vsem tistim, ki bi želeli s pomočjo mentorstva aktivno ustvarjati svojo kariero.

Zavod Ypsilon vabi na interaktivno delavnico Mentorstvo in kariera! (foto: profimedia) profimedia
1. 10. 2013

Zavod Ypsilon, ki delavnico organizira vabi k sodelovanju tudi vse mentorje, ki bi bili pripravljeni vložiti eno uro svojega časa in energije na mesec za mentorsko sodelovanje z mladimi v sklopu mentorskega programa:

Kje, kdaj in kako?

Dogodek bo potekal v Kulturno-informacijski točki EPM Maribor 2013 na Trgu Leona Štuklja 2 v Mariboru s pričetkom ob 17.30.

Interaktivni delavnici sledi manjša pogostitev in neformalno druženje mentorjev, mentorirancev ter vseh, ki jih mentorstvo zanima. Dogodek je odprt, prijaviš pa se lahko na dogodki@mentorstvo.si.

Na interaktivni delavnici Mentorstov in kariera bo o svojih dolgoletnih izkušnjah spregovorila Zvezdana Lubej, direktorica Profiles International Slovenia. Skupaj s sodelavko Metko Nežič, dolgoletno mentorico in sodelavko Profiles International Slovenia na področju mentorstev, pripravljata interaktivno delavnico na temo učinkovitega mentorstva v povezavi z ustvarjanjem kariere, na kateri bodo z udeleženci osvetlili predvsem možnosti in priložnosti tako za mentorirance kot mentorje, da lahko ustvarjajo uspešne mentorske odnose.

Mentorstvo - neprecenljiva pomoč!

Zavod Ypsilon je v letu Evropske prestolnice mladih Mariboru 2013 pričel z mentorskim programom Uči se od najboljših s katerim želijo povezati mlade med 15. in 30. letom starosti s starejšimi, izkušenimi posamezniki z različnih strok in področij, ki lahko postanejo njihovi mentorji. Posamezen mentorski odnos traja eno leto v katerem se mentorski par srečuje enkrat na mesec za eno uro.

Na začetnih srečanjih si zastavita cilje, ki jim sledita tekom leta.

Mentorsko sodelovanje je brezplačno in prostovoljno tako za mentorje kot mentorirance in temelji na vzajemnosti.

Mentorstvo - medgeneracijski most!

V Zavodu Ypsilon ugotavljajo, da je bilo mentorstvo in predaja znanja, izkušenj med generacijami v preteklosti pomemben razvoja vsakega posameznika.

Dandanes pa si ljudje vzamemo vedno manj časa drug za drugega.

Zaskrbljujoče je, da imajo mladi ob vključevanju v družbo in delovno okolje vedno večje težave, saj velikokrat nimajo nikogar, ki bi se bil pripravljen ukvarjati z njimi na začetku poti, ko potrebujejo le nekoliko začetne podpore in spodbude, ki bi zbudila njihovo proaktivnost. Marsikdo se tudi ne zaveda, da so zaradi tega na zgubi tudi sama podjetja, delodajalci, ki ne znajo izkoristiti vseh potencialov. Mentorski odnos, v katerem sta tako mentor kot mentoriranec proaktivno in ciljno naravnana, je lahko ključ, ki marsikomu odpre nova vrata ter omogoči rast in razvoj.

Pobudnik in organizator mentorskega programa je Zavod za medgeneracijsko sodelovanje,  Ypsilon, ki združuje mlade med 20. in 30. letom. S povezovanjem, izobraževanjem in sodelovanjem prispevamo k dvigu ravni zavesti vsakega posameznika in družbe ter k tesnejšemu medgeneracijskemu sodelovanju.

Fotografije: profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri