Zala Čuden: Slovenka, ki je živi svoje sanje na valovih

27-letna Zala Čuden je sicer po izobrazbi grafična oblikovalka, prihaja iz Notranjih Goric, a če jo boste iskali, je tam skoraj zagotovo ne boste našli. Svoje sanje živi na Kanarski otokih. Poglej, kaj počne.

Zala Čuden: Slovenka, ki je živi svoje sanje na valovih (foto: Instagram.com/@zalacuden) Instagram.com/@zalacuden
11. 8. 2017

1. Koliko časa že deskaš na valovih in kaj ti pomeni?

Surfam že sedem let, začela pa sem v surf šoli Manawai. Zadnja leta svoj ritem prilagajam surfanju, saj je ta postal moj način življenja.

2. Prvič si začela na Fuerteventuri ...

Surfaška šola so super počitnice, na katerih se naučiš surfati, spoznaš nove prijatelje in občuduješ prelepi Kanarski otok Fuerteventura. Govorim o sanjskem otoku vulkanskega izvora s 300 sončnimi dnevi na leto, samotnimi peščenimi plažami in predvsem izjemnimi valovi.

Šola Manawai je primerna za začetnike in pa tudi za tiste, ki že poznajo osnove in bi se radi naučili več, spoznali resnejše valove in različne surf spote. V njihovi surf hiši pa je vedno poskrbljeno za udoben počitek in veliko zabave.

3. "Oblačila se morajo gibati kot del tebe."

Zelo pomembno je, da se v oblačilih počutiš udobno, svobodno in da se gibajo s tabo. Sama prisegam na oblačila Manawai za prosti čas, ki so izdelana iz naravnih in recikliranih materialov in prijetno delujejo na kožo. Poleti najrajši surfam v surfaškem bodiju, saj se v vodi oprime telesa in se čisto prilagodi gibanju. Tako je moje izvajanje manevrov še lažje. Pozimi pa ga ni čez kombinezon, ki me pogreje po surfaškem sešnu.

4. Kakšna deska je primerna za začetnike?

Najprimernejša je penasta deska, saj omogoča večjo plovnost in pa varne začetke, velikost pa je odvisna od posameznika.

5. Tvoj zadnji izlet?

Indonezija s prijatelji. Ima najboljše valove za moje zahteve, pa še toplo je in sem lahko v vodi brez neoprena.

6. Najbolj nora stvar, ki se ti je zgodila?

Zlomljena deska, razbita glava in poškodba na surfu, za katero nihče ni vedel, ali je od morskega psa ali od delfina.

Pripravila: Petra Rozman

Preberi še: Maja Kirbiš: Slovenka, ki je sanjsko službo našla na Dunaju in Kako je videti dan Tereze Poljanič (Zdravo, Tereza!), ki živi in ustvarja na Novi Zelandiji?

Priporočamo tudi: FOTO: Najlepši 'foto zabeležki' znanih slovenskih instagramerk