Zakaj on zasluži več kot ti

Strokovnjaki pravijo, da moški ne služijo več, ker so moški, temveč zato, ker so bolj strateški. In če boš v službi mislila po moško, se bogatejši časi obetajo tudi tebi.

29. 6. 2006

Nobenega dvoma ni, da ženske držijo svoj pečat v modernem poslovnem svetu. Njihova sposobnost opravljanja več nalog hkrati, zaupanje lastnim instinktom in uspešno grajenje močnih odnosov s sodelavci so lastnosti, ki ženske predstavljajo kot odličen kader.

Kljub vsem naštetim prednostim pa je plača moškega še vedno veliko bolj mastna od ženske plače, saj te sposobnosti, ki tako tebi kot tvojim kolegicam omogočajo grajenje uspešne kariere, obenem tudi zavirajo, ko je treba spregovoriti o denarju. Da se boš lahko uspešno borila za svoj finančni priboljšek, boš morala na določenih točkah igrati po moških pravilih. Za okus ti predstavljamo nekaj boljših moških strategij.

Vprašajo za denar

Pomisli, kako je bilo, ko so te nazadnje ocenili na delovnem mestu in si bila ustrezno pohvaljena. Si v tistem trenutku zahtevala več denarja? Sodeč po statistikah najverjetneje ne, saj se le okoli 16 odstotkov žensk pogaja za svojo plačo, 41 odstotkov pa po sprejetju delovnega mesta plače raje sploh več ne omenja.

Če se izogibaš pogovorom o plači, to najverjetneje počneš zato, ker si slepo prepričana, da je cena, za katero delaš, zapečatena in nespremenljiva, ali pa predvidevaš, da si za opravljeno delo verjetno ne zaslužiš več. S tem se finančno prikrajšaš, ne da bi sploh kaj naredila. A vedi, da moški ne igrajo na tak način, kar ti lahko dokažejo s svojim bančnim računom.

Kako do več denarja? Vsako priložnost izkoristi za pogajanje. Pomisli na razmerje in videla boš, kako se pogajajo moški – vedno s prepričanjem, da obstaja nekaj prostora za spremembe. In imajo prav. Kajti veliko delodajalcev in menedžerjev prične ponudbe z nižjo postavko ravno zato, ker pričakujejo, da se boš pogajala.

Ti je zamisel o pogajanju neudobna?

Da boš bolj sproščena, opravi domačo nalogo. Malce se pozanimaj pri konkurenčnih podjetjih, koliko so plačani moški, ki počnejo isto ali podobno delo kot ti. Za okus boš imela nekaj številk in tako boš šefu, ko ti bo predlagal plačo, lahko rekla: “Mislim, da bi bila bolj srečna z vsoto X. Je to možno?” Če tvoje ponudbe ne bo sprejel, pričakuj kompenzacijo v več dneh dopusta, lastno pisarno ali ponovni sestanek o plači čez šest mesecev.

Zapisujejo si svoje zmage

Verjameš ali ne, toda tvoja povišica ni rezultat enega samega sestanka uprav­nega odbora, ampak tvojega celoletnega dela. Moški se zato zelo dobro zavedajo svojih poslovnih uspehov in se tudi zelo potrudijo, da njihovi šefi izvedo za te uspehe. Vodilo jim je rezultat, zato katalogiziranje uspehov in njihovo javno razkazovanje pride kar samo od sebe. Kako pa ti ocenjuješ takšno vedenje? Verjetno si misliš, da je le brezsramotna samopromocija. A verjemi, da se izplača.

Kako do več denarja? Nauči se peti o svojih zmagah brez velikega trušča. Po opravljenem projektu le namigni šefu, da si na primer neverjetno zadovoljna, kako se je tvoja skupina odrezala. S tem bo tvoje ime avtomatično pripeto k projektu. Prav tako ne pozabi šefu pokazati pozitivnega odziva strank in klientov, tudi če so to le elektronska sporočila, ki hvalijo tvojo pozornost. S tem boš pustila, da se tvoje dobro delo hvali prek potrditve drugih. Tisti, ki je rekel, da se dobro blago samo hvali, je bil verjetno zelo reven.

Pohvala jih ne zmoti

Ob končanem projektu ženske vedno hrepenijo po potrditvi, bolj kot bodo kdaj koli hrepenele po denarju. Je že tako, da ženskam nudi večji užitek pozitivni odziv, in ko se ta zgodi, so zanj tako hvaležne, da pozabijo pomisliti, da si za dobro opravljeno delo morda zaslužijo kakšen tolar več.

Delodajalci se tega dobro zavedajo, zato boš včasih slišala kakšno puhlico v slogu: “Letos ti lahko ponudim le standardno povišico, vendar ti moram povedati, da smo zelo zadovoljni s tvojim delom.” Ob takšni hvali se ti najverjetneje zdi, da si zelo cenjena, in šele po dolgem, dolgem času, ko vročica mine, se začneš spraševati, kje je finančna nagrada za to šefovo zadovoljstvo. Ego moških pa ostane pri verbalnih pohvalah neomajan in če moškemu rečeš: “Delo je bilo opravljeno dobro,” on takoj premišljuje, kako se bo to odsevalo pri naslednji plači.

Kako do več denarja? Ko bo naslednjič šef pohvalil rezultat tvojega dela, z rahlim nasmeškom odgovori le: “Me veseli, da ste zadovoljni z mojim delom, in upam, da se bo to morda poznalo pri naslednji plači.” Če želiš, lahko tudi glasno poveš, koliko želiš. Ja, moraš imeti jajca, da lahko na glas izustiš te besede svojemu šefu, a le na ta način ga boš spravila v obrambni položaj, ki pa je najboljši za nadaljnja pogajanja. Misli na tiste nove, bajno drage čevlje, ki si jih brez povišice ne moreš privoščiti.

Vsega ne vzamejo osebno

Čut za timsko delo ženskam hodi v napoto predvsem pri pogajanjih, pri katerih predvidevajo, da bo ugovarjanje škodilo odnosu z delodajalcem. Ko ta izusti klasični: “Moje roke so zvezane, ne morem narediti ničesar,” se ženske največkrat kar umaknete iz pogovora ali, še slabše, navržete kakšne osebne razloge za denarne zahteve, od prihajajoče poroke do plačil stanovanja.

Moški nikoli ne čutijo krivde pri zahte­vah višjega plačila in ne uporabljajo razlogov izven delovnega mesta za opravičevanje denarja, ki si ga sicer zaslužijo za dobro opravljeno delo.

Kako do več denarja? Imej pripravljen stavek, s katerim boš odgovorila šefovi negaciji. Reci na primer: “Je možno, da se vsaj približamo moji zahtevi?” In nikar ne bodi prepričana, da se šefu zdi pomembno, kako se ti počutiš in koliko najemnine te čaka ta mesec.

Ko pride do plač, si samo še en list papirja, ki ga je treba podpisati, in šefova naloga je, da je na tem papirju čim nižja številka. Obenem pa se šef dobro zaveda, da je tvoja naloga, da poskusiš to številko primerno zvišati, zato naj te ne skrbi njegovo mnenje in počutje. Če dobiš negativen odgovor večkrat zapored, moraš upoštevati tudi možnost, da ima tokrat tvoj šef resnično zvezane roke.

Pričakujejo trenutke neudobja

Recimo, da vprašaš za povišico, v odgovor pa dobiš trenutek tišine. In potem poskusiš rešiti položaj in govoriš kar nekaj, samo da neugodje mine. Vmes seveda narediš neželen kompromis brez pravega dosežka. Moški bo izrazil svojo željo in potem pustil, da šef komentira, pa četudi si mora za to vzeti pol ure tihega meditiranja. Kajti to je le delodajalčev način, da preveri, ali se boš zlomila pod pritiskom.

Kako do več denarja? Ko se soočiš s tišino, prični v glavi šteti in le mirno čakaj na odgovor. Šef najverjetneje tuhta o tvojem predlogu, obenem pa računa na tvoj zlom. Ostani trdna. Ostati brez besed pomeni, da se ne strinjaš z njegovim predlogom, to pa bo pri njem sprožilo rdeči alarm, ki mu bo dal vedeti, da te s polovično ponudbo ni uspel prepričati. S tem pa tvoj načrt postane njegova prednostna naloga.

Odidejo z dvignjeno glavo in nasmehom

Moški nikoli ne obstojijo v pogovoru, četudi vključuje poslovne partnerje ali direktorje. Ženske pa rade volje poklepetajo in počakajo na trenutek, ko bodo moški sodelavci prekinili debato in se vendarle vrnili na delo.

Kako do več denarja? Ko bi rada pokazala, da si pripravljena na odhod nazaj na delovno mesto, ne uporabljaj izmišljenih izgovorov, ker vedno izpadejo lažno in neprepričljivo. Preprosto se vsem udeleženim v pogovoru zahvali za njihov čas in pozornost, nakar pokon­čno odkorakaj in se posveti svojemu delu. S tem boš pokazala, da imaš popoln nadzor nad po­ložajem. Tako ti nikoli ne bodo mogli reči, da zapravljaš delovni čas. Ko se bo delila povišica, bodo prvi v vrsti tisti, ki postavljajo delo na prvo mesto.

Stvari, ki jih izvedeš med neugodno tišino

Glej na vse skupaj drugače.

Če sediš tam in si misliš, da je nehal govoriti zato, ker je jezen, te bo prevzel strah. Če pa si rečeš, da v tišini le premleva možnosti, boš stanje veliko bolje prenesla.

Osredotoči se na držo.

Trebuh imej napet, ramena nazaj, roke v naročju. Po šolsko torej. S tem boš izrazila samozavest.

Pazi na znake nervoze.

Ne grizi nohtov, ne bobnaj z nogo, ne igraj se z rokavom. To so le znaki, da si tik pred zlomom.

Obdrži držo pričakovanja.

Pogled naj bo sproščen in nevtralen, z rahlo dvignjenimi obrvmi. Naj ve, da je žoga na tvoji strani igrišča. Vedno izkazuj občutek, da si na pogajanja prišla pripravljena.

Bodi pogumna.

Soočanje s šefom je lahko tvegano, a nujno za kariero. Veliko delodajalcev vidi v tem poteze voditelja.

Ne izgubi rdeče niti.

Po tišini ne pozabi, kje se je pogovor končal. Ko bo pogovor ponovno stekel, nadaljuj, kjer si končala.

Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri