Zakaj je včasih dobro tvegati?

Ženske nismo znane po tem, da rade tvegamo, pa vendar obstajajo razlogi, ki govorijo v korist temu, da je včasih bolje stopiti iz 'varnega območja' in skočiti v neznano ...

Zakaj je včasih dobro tvegati? (foto: profimedia) profimedia
16. 9. 2013

Priložnost zamujena, ne vrne se nobena

Ljudje velikokrat vidijo tveganje, kot nekaj negativnega, vendar pa pozabljajo, da veliko priložnosti pravzaprav izhaja iz tveganja. Včasih te malo poguma pripelje do situacije, ki ti bo ponudila več priložnosti in zadovoljstva.

Samozavest

Če si v življenju upaš kdaj vsaj malo tvegati, boš, med drugim, videti kot potencialni vodja in ne samo kot oseba, ki zna samo slediti drugim.

Nauk

Vsako tveganje prinaša tudi pomembno življenjsko lekcijo, kar je neprecenljivo. Vsaka življenjska situacija je priložnost, da se nekaj novega naučiš. Če se iz svojih napak nič ne naučiš, se boš vedno vrtela v krogu.

Nič ni enostavno

Tako kot večina stvari v življenju, tudi uspeh ne bo prišel sam po sebi.  Ko v življenju tvegaš in se ti to obrestuje, se boš naučila, da si dosti bolj sposobna, kot si misliš. Verjami vase in svojo intuicijo. Saj vem, da je težko, a poskusiti ni greh, pravijo.

Strah pred neuspehom

V življenju dostikrat ne tvegamo, ker se bojimo, da nam nekaj ne bo uspelo. Vendar je potrebno vedeti, da se v življenju ne bo nič spremenilo, če ne spremenimo svoje vzorce. Če s kakšno odločitvijo ne tvegaš, ker se bojiš, da ti ne bo uspelo, potem boš vedno stala na isti točki. Kar pogumno vdihni in skoči – uspeh te lahko čaka za prvim  vogalom.

foto: profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri