Varnost kupovanja na spletu

Kupovanje v medmrežju je postalo del vsakdana, zato je načeloma zelo varno. Vseeno ne bo odveč, da razmisliš o osnovnih varnostnih ukrepih.

6. 8. 2011

Tuje spletne trgovine ti večinoma ne ponujajo možnosti plačila po povzetju, zato boš morala izvleči na dan svojo kreditno kartico.

Sistema PayPal (www.paypal.com) in WorldPay (www.worldpay) sta najbolj razširjena varnostna mehanizma za spletno trgovanje, ki delujeta kot nekakšen sef za tvoje finančne podatke: preprečujeta, da bi trgovec, ki bo prejel tvoje plačilo, istočasno dobil tudi tvoje finančne podatke.

Če internetna trgovina nima tega sistema, nikoli nikamor ne vpisuj PIN-kod, ni pa neumno, da imaš eno kreditno kartico, na kateri ni veliko denarja, samo za svoj spletni šoping. Pozorna bodi tudi, da je računalnik, s katerega nakupuješ, zavarovan proti virusom.

Prav tako si vedno stiskaj vsa svoja naročila in račune, ki jih boš prejela od trgovine, za vsak primer, če bi prišlo do nesporazuma.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri