Varčevalni triki za velike (in male) popotnice

V nadaljevanju te bomo poučili o kar nekaj učinkovitih varčevalnih cosmo trikih ...

26. 5. 2011

Če najdeš še ugodno letalsko karto, boš z naslednjimi namigi prišla zares poceni skozi.

Plačaj 1 in si privošči 2

Za 12 oziroma 18 evrov (odvisno, v katerem delu Slovenije boš koristila popuste) lahko dobiš knjigo kuponov, ki ti omogočajo kupovanje po sistemu dva za ceno enega. Med ponudniki so pretežno gostinska podjetja, nekaj pa jih je tudi s področja zabave, nočnega življenja, športa in razvajanja.

Podrobnosti in prodajna mesta najdeš na www.2za1.si.

Hotel za drobiž

No, v bistvu ni hotel, ampak Yotel (www.yotel.com). Koncept temelji na prepričanju, da turisti ne potrebujejo velikanskih sob, temveč le prostor za prenočevanje – tako Yotel ponuja mini sobice, ki jih plačaš na uro. Preveri v Londonu, Amsterdamu in New Yorku.

Kako ...

izračunaš stroške za avtomobil

Avto je drag špas in v času krize je vredno premisliti, ali ga sploh zares potrebuješ. Če nisi prepričana, koliko te stane letno, klikni na www.focus.si/avto.html, vnesi številke in se zamisli nad količino denarja, ki ga pošlješ v nebo skozi izpušno cev s tvojega jeklenega konjička.

Se boš odrekla tem stroškom in postala tudi bolj eko?

Izkoristi cenejšo elektriko

Cena elektrike je občutno nižja ponoči (od 22. do 6. ure), ob vikendih in praznikih, kar pomeni, da se ti splača pralni in pomivalni stroj, likalnik in druge električne naprave, ki niso nenehno priključene, uporabljati predvsem takrat. Poleg tega pa veliko prihraniš tudi z napravami energijskega razreda A+ ali A, ki so glede rabe energije najbolj učinkovite.

Besedilo: Manca Kraševec, fotografije: Marc Baptiste, Kevin Sweeney/studio d., istockphoto.com, getty images, jesus ayala/studio d.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri