V službi si se zlagala

“Bila je najina prva obletnica in želela sem si preživeti nekaj časa s fantom,” nam je zaupala Ana, 30. “Odločila sem se, da bom vzela dva prosta dneva, in odvihrala v hotelsko sobo, ki sem jo rezervirala kot presenečenje za fanta.

27. 7. 2006

Poklicala sem v službo v petek, da jim rečem, da sem bolna, in spet v ponedeljek, da sporočim, da moje gripe še ni konec. Ravno ko sem se odjavljala iz hotela v preddverju, sem srečala šefinjo, ki je imela v istem hotelu sestanek. En pogled je bil dovolj, da je ugotovila, da sploh nisem bolna!”

Hitra rešitev

Razen če se tvoja šefinja ali kadrovska odloči, da te takoj odpusti zaradi ‘špricanja’, se lahko poskušaš rešiti, tako da prosiš za sestanek, da boš razložila, kaj se je zgodilo. Glej jim naravnost v oči, ko se boš opravičevala za svojo napačno presojo, in jim zagotovi, da se kaj takega ne bo ponovilo.

Ne skušaj si izmisliti kakšnega alibija ali jih do smrti dolgočasiti z izgovori. Namesto tega poskusi pridobiti nekaj točk, tako da jih boš spomnila na svoje dosežke v službi v zadnjem času, naštej jim konkretne razloge, zakaj bi bilo dobro, da te obdržijo, in povej, kako misliš pridobiti nazaj njihovo zaupanje.

Petra Kocjančič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri