Ustvarjalka Saya Causevic – Saya Art & Design

Zanimivost ustvarjalnega opusa Saye Causevic – Saya Art & Design - je, da steklo obdeluje v posebni tehniki tiffany.

Ustvarjalka Saya Causevic – Saya Art & Design (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
18. 1. 2013

Saya Causevic se že od otroštva navdušuje nad umetnostjo.

"To je spodbujala moja mati, ki je bila po poklicu študirana risarka. Naučila me je risati in dizajnirati, jaz pa sem od nekdaj rada reciklirala različne materiale, ki sem jih našla v bližini, in iz njih vedno ustvarila nekaj novega in drugačnega," je novinarki Metki Pravst zaupala ustvarjalka, ki živi v Sloveniji, ni pa Slovenka.

"Bližnji kontakt s steklom sem vzpostavila, ko sem v svojem rodnem mestu Buenos Aires končala tečaj iz posebne tehnike obdelave stekla – tiffany. Ko sem odkrivala to tehniko, me je strastno očarala privlačnost stekla in spodbudila mojo brezmejno domišljijo in ustvarjalno željo. Nekaj let sem ustvarjala izključno s steklom in moja dela krasijo domove v Sloveniji in Argentini. Pozneje, zlasti pa po selitvi v Slovenijo, sem širila svojo domišljijo, zahvaljujoč delu z umetelnim steklom, ki je s svojo široko izrazno močjo in brezštevilnimi možnimi kombinacijami barv in oblik spodbujalo moje notranje izbruhe idej in željo po širjenju obzorja ter iskanju novih izraznih moči. Tako so se rodile ideje po uporabi drugih materialov in začel je nastajati širok opus unikatnih stvaritev, ki poleg umetelnega in navadnega recikliranega stekla vsebujejo tudi kožo, poldrage kamne in še nekatere druge materiale."

Kje jo najdeš?

Predstavitveno stran umetnice Saya - Art & Design boš našla na Facebooku, kjer si lahko ogledaš umetnine iz stekla in drugih materialov.

Foto: osebni arhiv Saye Causevic

P.S. Če bi tudi ti rada predstavila svoja umetniška dela, poišči stran Ustvarjalne roke na Facebooku ali jim piši na ustvarjalne.roke@gmail.com.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri