Ustvarjalka Ana Bahor: Zakladnica idej by AB

Spoznaj Anin svet barv, vzorcev in domišljije, ki se odraža na njenih boršah in torbicah, otroških nahrbtnikih, kapicah in rutkah, odejicah in predpasnikih, nakitu ... Njene poslikave so pisane in navihane kot ona sama.

Ustvarjalka Ana Bahor: Zakladnica idej by AB (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
9. 9. 2012

"Od nekdaj sem risala in bila obdana z neskončno listki, papirčki, plakati. Moja mama je zavijala z očmi, ko je vstopila v mojo sobo, ker dejansko papirja ni bilo nikoli dovolj. Rada sem ustvarjala tudi iz plastelina, blata in vsega, kar je bilo na dosegu roke. Ko sem bila majhna, ni bilo na voljo toliko materialov. Med študijem sem 'delala' v trgovinici z umetniškim materialom v Luciji in pomagala pri otroških delavnicah in predstavitvah materialov. Tam sem se srečala z večino tehnik in normalno je, da sem si od vsake tehnike domov prinesla celotno opremo. Za določene tehnike me je kmalu minilo," je dejala Ana Bahor, ki danes največ izdelkov ustvari s šivalnim strojem, njena zgodba 'šivilje' pa se je začela z vpisom na srednjo tekstilno šolo v Ljubljani.

"Že po tednu dni pouka sem ugotovila, da to ni to, kar bi počela v življenju. Konfekcija in šivanje oblačil sta moj trn v peti, saj nimam veliko potr­pljenja, zato mi mora izdelek uspeti v prvo, sicer izgubim interes. Da pa je to postalo moje delo, je bila kriva izguba službe. Največji razlog pa je bil, da sem lahko sama svoj šef, da si diktiram čas in količino dela."

"Šivam tudi zato, ker lahko tako povezujem svoje priljubljene tehnike, akril in poslikave, kombiniranje barv z nečim, česar sem se priučila."

In Ana Bahor je prava zakladnica idej, njena bujna domišljija pa se odraža na njenih boršah in torbicah, otroških nahrbtnikih, kapicah in rutkah, odejicah in predpasnikih. Njene poslikave pa so pisane in navihane kot ona sama.

"Ker sem oseba, ki ne mara rutine, mi je izdelovanje različnih izdelkov najljubše. Zato je moja ponudba tako pestra, ker se eni stvari ne morem posvečati več kot toliko, postane potem preveč monotono in ponavljajoče se. Jaz pa potrebujem konstantno akcijo, predvsem v glavi."

Kje jo najdeš?

Obišči Anin svet barv, vzorcev in domišljije na spletni strani www.by-ab.si ali pa jo poiščite na Facebook strani by AB.

Napisala: Metka Pravst, foto: osebni arhiv

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri