Ups, kakšna napaka ...

Popravi službene spodrsljaje kot prava profesionalka.

27. 4. 2006

“Ok, priznam, da sem malo prekopirala to zamisel.”

Če si si ‘izposodila’ zamisel od konkurence, to odkrito priznaj. Potem lepo razloži svoji šefinji, da pač redno spremljaš, kaj se dogaja pri drugih podjetjih, da si na tekočem ... Povej, da si želela to zamisel prilagoditi, nadgraditi ter izboljšati.

“Ja, na tiskalniku je moj življenjepis.”

Mirno omeni, da rada vsake toliko časa dopolniš svoj življenjepis z novimi znanji in delovnimi izkušnjami. Ali pa lahko izrabiš to priložnost in iskreno poveš, da si želiš več novih izzivov in odgovornosti, sicer boš začela iskati novo službo. Da pa bi z veseljem ostala v tem podjetju.

“Sredi pisarne sem se zjokala.”

Brez panike. Stvari boš imela spet pod nadzorom, če se boš za nekaj minut popolnoma umirila in odšla na mesto, kjer boš čisto sama. Ko se vrneš nazaj, se skoncentriraj na poslovna dejstva, ne na občutke. In zapomni si: vsaka težava je rešljiva.

“Šefinja me je slišala, kako jo opravljam.”

Reci: “Seveda ni bil moj namen, da to slišite, vendar sem prav vesela, da ste. Sedaj se lahko pogovoriva o vsem, kar me teži.” Ne bodi agresivna in obtožujoča, ampak prijazno povej, da si močno želiš dobrih odnosov. No, naslednjič pa le poglej, ali je teren čist, preden začneš z govoricami.

Savina A. Ritter

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri