TOP EF tudi letos išče najboljšo poslovno idejo

Študentje ekonomske fakultete v ljubljani letos organizirajo jubilejni, 10. gospodarski izziv – tekmovanje za najboljšo poslovno idejo!

4. 4. 2011

Že vrsto let študentje Ekonomske fakultete v Ljubljani dokazujejo, da jim ne manjka inovativnosti in podjetniške žilice. Tako bo tudi tokrat, ko poteka najbolj cenjeno tekmovanje za bodoče podjetnike že desetič, so prepričani organizatorji.

Izbrali bodo najboljšo poslovno idejo in ji pomagali do izvedbe s 4.000 evri angelskih sredstev.

"Pričakujemo, da se bo odzvalo približno sto ekip, tako kot v preteklih letih. Ne verjamemo, da bo gospodarska kriza zmanjšala inovativnost in ambicioznost naših študentov – prej nasprotno, krizo bodo videli kot priložnost," je povedal Alen Fajlič, predsednik društva TOP EF in vodja projekta.

Na tekmovanje se lahko prijavijo vsi študentje.

Rok za prijavo ekip je 8. 4. 2011.

Inovativnost na področju financ in računovodstva ter 'vau!'

Vsako leto se išče najboljše ideje iz drugega področja – tokrat bodo to finance, saj izbor podpira mariborsko podjetje Finea, d.o.o., ki se ukvarja s finančnimi storitvami in računovodstvom, ker pa gre letos za jubilejno izvedbo tekmovanja, so organizatorji dodali še eno kategorijo – 'vau'.

"Pretekla leta smo od sodelujočih zahtevali rešitev na konkretno vprašanje; kako izboljšati poslovanje določenega podjetja, na kak način rešiti nek problem, tokrat pa želimo pustiti študentom odprte možnosti, da si sami postavijo podjetniški izziv, ki ga želijo rešiti. Želimo dati prosto pot inovativnosti in verjamemo, da bomo ob prebiranju njihovih idej v žiriji rekli: vau!" še dodaja Alen Fajlič.

5. aprila ob 17h bo na Ekonomski fakulteti otvoritveni dogodek

Gospodarskega izziva, na katerem bosta študentom področji tekmovanja predstavila dva predavatelja: Matija Goljar, solastnik podjetja E-Amiga, d.o.o., ki je vodilno na področju spletnega poslovanja in e-računovodstva (Leta 2008 je bilo razglašeno za Računovodjo leta) in Filip Dobranič, svetovni debaterski prvak in poznavalec modernih trendov ter spletnih tehnologij, ki bo govoril o stvareh, dogodkih in inovacijah, zaradi katerih rečemo 'vau!'

Društvo TOP EF združuje akademsko najbolj uspešne študente Ekonomske fakultete v Ljubljani. Poslanstvo društva je skrb za akademski razvoj študentov Ekonomske fakultete in organizacija izobraževalnih dogodkov ter tekmovanj.