Težaven šef – kako ga ukrotiti?

Kaj storiti, če tvoj nadrejeni ne ceni dela, ki ga pridno opravljaš na svojem delovnem mestu?

7. 12. 2007

Čeprav se strinjamo s teboj, da je težavnega šefa težko ukrotiti, je vse mogoče … poskusi z naslednjimi prijemi!

1. prijem:

Kreativno razmišljanje

Danes lahko veliko težav rešiš, če imaš odprto glavo za drugačen način razmišljanja. Tvoj šef pričakuje, da boš ponudila hitro rešitev, kako v danem trenutku rešiti težavo. In verjemi: Več kreativnih idej bo slišal iz tvojih ust, pogosteje bo prišel k tebi po nasvet. In vedno boljši bo postajal vajin odnos – poln poslovnega zaupanja.

2. prijem:

Poslušaj in povej svoje mnenje

Za pogovor s šefom moraš imeti vedno pripravljene tehtne argumente – brez njih boš pogorela na celi črti! Prepiranje pa tako ali tako odpade! Zato ti predlagamo, da mu najprej prisluhneš, naj pove svoje mnenje. Ko mu bo jasno, da si razumela njegov pogled na težavo, mu predstavi še svoj vidik – podkrepljen z argumenti, seveda.

3. prijem:

Polna miza nalog

Če ti nadrejeni naloži neskončno veliko dela, da vsak dan ostaneš v službi še nekaj nadur, medtem ko gredo tvoji sodelavci že zdavnaj domov, se lahko z njim o tem odkrito pogovoriš. Če si med novimi in ti delo ne gre hitro od rok, ga odkrito prosi za pomoč ali mentorja, ki ti bo pomagal v vsakem trenutku, ko se ti bo pri delu zataknilo. Za to, da boš lahko kasneje dobro delala, potrebuješ uvajalni čas – dober šef mora to razumeti!

4. prijem:

Vse naj se znajde na papirju

Na sestanku z nadrejenim si vse pomembne stvari zabeleži, nato pa dogovorjene naloge napiši in mu jih pošlji po elektronski pošti – tako bodo vsi dogovori korektno zabeleženi črno na belem.

5. prijem:

Osredotoči se na težavo, ne na osebo

Ne glede na to, kako (ne)prijeten je tvoj šef, svoje misli usmeri v delo. Bolj kot se boš ukvarjala z reševanjem delovnih nalog, manj časa boš imela za premišljevanje o osebnostnih vplivih svojega nadrejenega na vzdušje v pisarni.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri