Te mika podjetništvo?

Če razmišljaš o samostojni poti, potem si preberi naslednje nasvete.

20. 1. 2012

1. Začni se zavedati,

... da so uspešni tisti ljudje, ki so premagali perfekcionizem, se nimajo več za žrtve in se zavedajo lastne vrednosti. Vsak je sposoben velikih reči, če se za to odloči.

2.  Bistven je pogum

V francoščini beseda za pogum prihaja iz besede, ki pomeni srce. Odgovor na vprašanje, ki si ga postavljaš - Postati oziroma biti podjetnica ali ne? -, se skriva v tvojem srcu.

3. Oglasi se centru Zaupam vase!

Žensko-podjetnistvo - Na individualni svetovalni uri, se ti bodo osebno posvetili in ti pomagali s pravimi koraki v svet podjetništva.

 

Ni ga čez dober nasvet!

Kaj ti svetujejo super uspešne slovenske podjetnice?

Ana Eterović, direktorica podjetja Big Deal

"Obstajajo ljudje, ki govorijo, in ljudje, ki naredijo. Če se ti zdi, da občutek za podjetništvo nosiš v sebi, in če imaš idejo, ne čakaj, da jo namesto tebe uresniči kdo drug. Žensk je v podjetništvu malo in seveda to ni isto, kot če hodiš v redno službo. A z dobro organizacijo je vse izvedljivo."

Marina Bučar, podjetje 2nd Chance

"Pomembno je, da pri poslu začutiš strast in ljubezen, ki te bo motivirala in spodbujala, da uresničiš svojo idejo. Kajti na silo ne moreš ničesar doseči, večkrat naletiš na ovire, zato je ključna prava usmerjenost k cilju, podpora tvojih bližnjih ter občutek adrenalina, ko ti nekaj dobrega uspe."

Maja Debelak, Dobra vila

"Pri Slovencih je največja ovira mišljenje, da niso dovolj dobri. Če tako misliš tudi sama, se najprej sooči s tem. Vsak je v nečem najboljši, le ugotoviti mora, kaj je njegovo področje. Treba je verjeti, upati si, imeti pogum. Bodi prepričana vase in stvari se bodo zložile same od sebe."

Anja Žagar, center za pospeševanje in razvoj ženskega podjetništva Zaupam vase!

"Imej velike sanje, čeprav je morda zastrašujoče, ko pomisliš, kaj vse bo treba narediti, da jih boš dosegla. Zaradi tega se marsikdo odloči za manjše sanje, ki so bolj obvladljive, a vodijo do povprečnosti. Raje si velike sanje 'razdrobi' in jih uresničuj korak za korakom."