"Ta nova" v službi? Cosmo ima zate nekaj nasvetov, kako premagati strah!

Se bliža tvoj prvi delovni dan na novem delovnem mestu, tebe pa že mučijo metuljčki v trebuhu? In to ne tisti prijetni, ki se pojavijo takrat, ko zasleduješ svojo novo simpatijo na Instagramu? Naj te ne skrbi, Cosmo ima zate nekaj nasvetov, kako boš uspešno preživela krst!

"Ta nova" v službi? Cosmo ima zate nekaj nasvetov, kako premagati strah! (foto: Unsplash.com/Icons8 Team) Unsplash.com/Icons8 Team
3. 9. 2018

1. Ne podcenjuj se

Izžarevaj pozitivno energijo, ki ljudi privlači. In ne podcenjuj svojih sposobnosti.

2. Svojo samozavest pokaži s ponosom

Čeprav se ti zdi to najtežja stvar na svetu, je samozavest dokazano ena izmed najprivlačnejših lastnosti. Ljudje naravno privlačijo samozavestni ljudje, zato bodo z veseljem pristopili do tebe. Če se ne počutiš dovolj dobro, naj bo tvoja mantra prve dni v novi službi "Fake it 'till you make it", kar v prevodu pomeni "Dokler ne uspeš, se pretvarjaj".

3. Naredi prvi korak

Zakaj ne bi sama pristopila do novih sodelavcev? Večina jih je prav tako prestrašenih, kot si ti, zato bodo z veseljem nadaljevali pogovor. 

4. Postavljaj vprašanja

Poskusi z enostavnimi vprašanji, ki se nanašajo na delo. Pogovor bo stekel v trenutku!

5. Ne razmišljaj preveč

Veliko stresa se nabere zadnjih nekaj dni pred prvim delovnim dnem, zato se sprosti in ne razmišljaj o stvareh, ki bi lahko šle narobe. Če boš prag novega delovnega mesta prestopila s pozitivnimi mislimi, brez posebnih pričakovanj ali strahov, boš veliko bolj zbrana in manj prestrašena.

6. Bodi ti!

Bodi to, kar si.

Zapomni si: če boš dovolj samozavestna, da boš dovolila ljudem, da spoznajo pravo tebe, bodo vzljubili zanimivo, čudovito in izjemno mlado dekle. Prav to, kar ti v resnici si.

Fotografije: Unsplash.com

Preberi še: Tako kot naše fizično telo tudi naše energetsko telo potrebuje čiščenje

Priporočamo tudi: Mobilna aplikacija za prave prijatelje