Suverenega govornega nastopa se je moč naučiti!

Ali znaš govoriti? Verjetno si najprej pomislila, kakšno vprašanje pa je to, seveda znam ...

28. 10. 2011

Vendar te ne sprašujemo po vsakodnevnem, običajnem govorjenju. Tisti, ki se pogosto srečujete z javnim nastopanjem ali opravljate delo pri katerem veliko govorite, veste, da pravilno in suvereno govorjenje ni tako preprosto.

Tečaj tehnike govora in dihanja

Učinkovito komuniciranje, katerega del je tudi govorjenje, igra pomembno vlogo v oblikovanju uspešne kariere in v Dramski šoli Barice Blenkuš se tega zavedajo. Zato so se odločili, da bodo letos ponovno izvajali program 'Tehnika govora in diha'. Z obiskovanjem programa boš spoznala in osvojila vse potrebno za samozavesten in prepričljiv govorni nastop, za piko na i pa se boš spopadala tudi z obvladovanjem treme.

Suveren govorni nastop zahteva poznavanje dihalne in govorne tehnike, ki jo lahko osvojiš predvsem skozi vajo. Omogoča ti povečanje pljučne kapacitete, okrepitev podpornih preponskih mišic, avtomatiziranje globokega 'preponskega' diha, obvladovanje govornega aparata in boljšo izgovarjavo.

Program 'Tehnika govora in diha' bo vodila Barbara Žefran, igralka in pedagoginja z večletnimi izkušnjami v Dramski šoli Barice Blenkuš. Vaje bodo potekale enkrat tedensko po 2 šolski uri, in sicer ob torkih od 17:00 do 18:30. Začnemo že v torek, 8. novembra, vpišeš pa se lahko do petka, 4. novembra.

Več boš izvedela na www.dsbb.si.