Študiraj od doma

Če si zaposlena, mamica ali športnica, je e-študij zate najboljša izbira – študiraš lahko kjerkoli in kadarkoli ... Vse o e-študiju lahko izveš na Dobi, ki te v teh dneh vabi na informativne dneve in k vpisu.

4. 4. 2008

Na Visoki poslovni šoli DOBA Maribor in na Višji strokovni šoli na DOBI je v e-študij vključenih že preko 1200 študentov. Na prvem mestu razlogov za vključitev v to obliko študija je fleksibilnost študija, saj študentje večinoma študirajo doma, v prijetnem učnem okolju in v času, ki je za njih najprimernejši.

Kje izvajamo e-študij?

  • E-študij izvaja Visoka poslovna šola DOBA Maribor v visokošolskem strokovnem študijskem programu Poslovanje, kjer si študentje po končanem študiju pridobijo naziv Diplomirani ekonomist/Diplomirana ekonomistka (VS).
  • Izvaja ga tudi Višja strokovna šola na DOBI v programu Poslovni sekretar in Ekonomist. Vsi programi so javno veljavni.

Kako poteka e-študij?

Študij poteka modularno – predmet za predmetom. En predmet traja od 4 do 7 tednov, nato sledi izpit. Študirate samostojno in v skupini, z mentorji in drugimi študenti komunicirate v forumih in klepetalnicah. Z ostalimi študenti se srečujete v študijskih središčih na študijskih srečanjih. Pripravljate seminarske in druge naloge. Svoje napredovanje preverjate z elektronskimi testi za samopreverjanje. Izpite opravljate ob zaključku predmeta na sedežu šole ali v študijskem središču. Pred pričetkom študija je za e-študente na šoli organiziran uvodni dan, kjer vas seznanimo z načinom dela in z učnim okoljem. Spoznajte naše virtualno učno okolje.

Študente ves čas študija spremlja mentor, ki odgovarja na vprašanja, daje dodatna navodila za delo, študente pri študiju usmerja in spodbuja.

Informativni dan

Informativni dan za e-študij poteka:

  • v četrtek, 10. aprila, ob 16.30 na sedežu Dobe, na sedežu DE Ljubljana in v vseh študijskih središčih.
www.vpsm.si

Izjava e-študenta

Spasoje Bulajić, e-študent na Dobi:

"Sem športnik, nogometaš, ki večino časa preživim v tujini, na letališčih oziroma na poti. Ker je kariera poklicnega športnika relativno kratka, sem začel razmišljati o nadaljnjih opcijah življenjske in poklicne usmeritve.Študij na daljavo na DOBI mi poleg novih znanj, omogoča tudi veliko fleksibilnost, ki je zaradi družinskih in športnih obveznosti zelo dobrodošla in tudi potrebna. V dosedanjem času študija sem navdušen nad toplimi in prijateljskimi odnosi tako z ostalimi študenti kot z mentorji in predavatelji."

Središča za e-študij v Sloveniji

DOBA Maribor, DE Ljubljana – Euro šola Ljubljana, Ljudska univerza Velenje, Ljudska univerza Murska Sobota, Zavod za izobraževanje odraslih Radovljica, Ljudska univerza Koper, Razvojno izobraževalni center Novo mesto, Ljudska univerza Nova Gorica.