Štipendije za mlade znanstvenice

L'Oreal Slovenija, Slovenska nacionalna komisija za UNESCO in Slovenska znanstvena fundacija so objavili četrti razpis za štipendije nacionalnega programa 'Za ženske v znanosti'.

5. 10. 2009

Partnerji programa bodo tudi tokrat nagradili tri izjemne mlade znanstvenice, ki bodo prejele štipendije v višini 5.000 evrov.

Kandidatke se lahko na razpis 'Za ženske v znanosti' 2010 prijavijo do vključno 5. novembra letos, do 8. januarja pa bo znano, katere od kandidatk so prejemnice te prestižne štipendije.

Nekaj pogojev za kandidaturo

Dotične tipendije so namenjene ženskam v zadnjem letu doktorskega študija s področja naravoslovnih znanosti, biotehnike in medicine, ki ga opravljajo v okviru slovenskih raziskovalnih institucij. Štipendijo lahko porabijo v kateri koli namen, ki ni nujno povezan z njihovim raziskovalnim delom.

Kandidatke morajo biti v zadnjem letu doktorskega študija, praviloma ne smejo biti starejše od 35 let, morajo imeti slovensko državljanstvo in stalno prebivališče v Sloveniji. Raziskovalni projekti, ki jih prijavljajo na razpis, pa ne smejo vključevati testiranj na živalih.

Sicer pa, več o nacionalnem programu 'Za ženske v znanosti' si preberi kar tukaj:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri