Srednješolci po podjetniške izkušnje v Silicijevo dolino!

Ustvarjalnik, prvi mladinski podjetniški inkubator pri nas in Startup šola Hekovnik skupaj organizirata največje podjetniško tekmovanje za srednješolce pri nas.

20. 5. 2013

Mladi podjetniki se bodo potegovali za sanjsko priložnost:

  • zmagovalec bo obiskal Silicijevo dolino v ZDA, kjer bo nekaj tednov preživel v Slovenski startup hiši, si ogledal najbolj znane svetovne startupe, se udeleževal podjetniških dogodkov v San Franciscu in imel možnost za svojo poslovno idejo pridobiti investitorje iz tujine.

Nova oblika podjetniškega tekmovanja

Poudarek na praksi, ne teoretičnih idejah

Izziv:

  • Silicijeva Dolina bo prvo podjetniško tekmovanje pri nas, ki za sodelovanje ne bo zahtevalo izdelanega poslovnega načrta. Dovolj bo le kratka predstavitev poslovne ideje, eden od kriterijev izbire zmagovalca pa bo dejanska uresničljivost zamisli.

"Čeprav ne zahtevamo, da se na tekmovanje prijavijo izključno mladi podjetniki, ki so s svojo idejo že na trgu, bo komisija zagotovo z naklonjenostjo sprejela prijave idej, ki so vsaj deloma že uresničene," pojasnjuje Matija Goljar, vodja Ustvarjalnika, in dodaja:

"Zagovarjamo praktičen pristop, čimhitrejši pristop na trg, ne zgolj teoretiziranje s poslovnimi načrti."

Silicon Valley Experience

V mladih moramo zanetiti podjetniško žilico

Startup šola Hekovnik že nekaj let za podjetniške ekipe iz Slovenije organizira obiske Silicijeve doline na katerih podjetja povezujejo s potencialnimi investitorji in jim pomagajo nastopiti na globalnem trgu.

Lansko leto so skupaj z najuspešnejšimi slovenskimi startup podjetji, ki že delujejo v ZDA odprli slovensko startup hišo. Vanjo želijo sedaj povabiti tudi mlajše, bodoče podjetnike, ki šele začenjajo svojo poslovno pot.

"Opažamo, da je v Sloveniji premalo drznosti in podjetnosti. Tega v Silicijevi dolini ne manjka, zato si želimo čimveč mladim omogočiti doživetje tega izjemnega, vzpodbudnega okolja za ustvarjanje. Radi bi, da to izkušnjo prenesejo nazaj v Slovenijo in s še večjo motivacijo razvijajo svoje poslovne ideje," pojasnjuje ozadje programa Tomaž Frelih, ustanovitelj Hekovnika.

Nekajtedenski obisk Silicijeve doline bo Hekovnik predvidoma organiziral dva do trikrat na leto.

Na tekmovanju lahko s svojo poslovno zamislijo sodeluje vsak srednješolec.

Prijave na natečaj so odprte prek e-obrazca na spletni strani www.ustvarjalnik.org do polnoči 20. 6. 2013.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri