Službeni party

Vsak človek si po napornem delavniku zasluži pošteno zabavo … Zakaj pa ne v družbi sodelavcev?

7. 5. 2009

S sodelavci si lahko privoščiš zabavno popoldne z mislimi daleč stran od napornih projektov, službenih izzivov in morebitnih problemov s strankami … Zato bodi pobudnica popoldanske službene zabave!

Kako se uspešno lotiti organizacije?

1. Pravočasna pobuda

Na službeni elektronski naslov vsem povabljenim pošlji kratko sporočilo, kdaj in kje naj bi se druženje odvijalo in prosi za potrditev udeležbe. Upoštevaj, da imajo lahko tvoji sodelavci v tekočem tednu že polno obveznosti, zato datum izberi za vsaj teden ali dva vnaprej. V kolikor velika večina povabljenih takrat nima časa, določi nov datum službenega srečanja.

Pomembno: Ne pozabi o zabavi obvestiti tudi svojih nadrejenih – da se ne bodo počutili zapostavljene!

2. Delitev nalog

Da ne boš vseh bremen organizacije prevzela na svoja ramena, med sodelavce razdeli naloge. Kot pobudnica imaš pravico določiti, kdo bo poskrbel za prigrizke, kdo bo nakupil pijačo, kdo bo pripravil animacijski program in kdo bo zadolžen za glasbo …

Pomembno: Ob delitvi nalog pripomni, da si vsakemu dodelila točno določeno nalogo zato, ker si prepričana, da jo bo ravno on izpeljal najbolje.

3. Stroški

Ne pozabi omeniti tudi stroškov, ki bodo nastali z organizacijo zabave. V kolikor ne prirejaš zabave zase ali ob kakšni posebni priložnosti, ki jo finančno prevzemaš nase, je prav, da se stroški pravično razdelijo med vse udeležence.

Pomembno: Tega ne pozabi omeniti že v elektronskem sporočilu z vabilom na zabavo. Najbolje je, da vsak udeleženec, ki se namerava udeležiti srečanja, še pred pričetkom zabave prispeva denar v skupno blagajno.

In še zlata vreden nasvet

V kolikor je dan po zabavi običajen delovni dan, nikar ne pretiravaj z uživanjem prevelikih količin alkohola! Nadrejeni, pa čeprav se bo zabaval v vaši družbi, verjetno pričakuje, da boš dan po zabavi delala enako učinkovito kot sicer.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri