Služben računalnik: Zaščiti se!

Ob uporabi službenega računalnika, na katerem so tudi zaupni podatki podjetja, ti svetujemo previdnost.

22. 8. 2011

Vedno se odjavi.

Če te ni v bližini računalnika, se vedno odjavi in svojega gesla ne zaupaj nikomur. Samo predstavljaj si, kaj bi se zgodilo, če bi nekdo s tvojega e-naslova poslal pomembne dokumente v konkurenčno podjetje ali tvojemu šefu odpoved?

Ne piši spletnega dnevnika.

Enako velja za klepetanje prek messengerja. Še posebej, če pri tem kritiziraš/komentiraš stanje v službi ali koga od zaposlenih. Če te odkrijejo, se takih stvari ponavadi ne oprosti.

Ne pozabi na zaščito.

Dokumentov, ki niso za vsake oči, ne odpiraj in beri na javnih mestih. Prav tako se o njih ne pogovarjaj s prijatelji, tudi če jim še tako zaupaš. Na službenem računalniku prav tako ni prostora za osebne dokumente, s katerimi lahko preneseš kakšen virus.

Pazi, kaj pišeš.

V nekaterih podjetjih šefi preverjajo elektronska sporočila podrejenih. Prosi torej prijatelje, naj ti ne pošiljajo verižnih pisem in osebna elektronska sporočila omeji na minimum oziroma odpri zasebni
e-naslov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri