Slovenska podjetja imajo potencial rasti v globalna podjetja!

Na povabilo Slovensko-luksemburškega poslovnega kluba (LSBC) je Slovenijo prvič obiskal Alexandre Rhea, strokovnjak za hitro rastoča podjetja, partner in generalni direktor PwC's Accelerator, Luksemburg.

19. 11. 2013

Luksemburško-slovenski poslovni klub spodbuja prehod hitro rastočih podjetij na svetovne trge s pomočjo pospeševalnika.

V  okviru mednarodnega programa Foruma inovacij, 12. in 13. novembra v Ljubljani, je predstavil  idejo pospeševalnika PwC's Accelerator ter prednosti vključitve za podjetja, ki želijo z njegovo pomočjo prodreti na tuje trge.

Po besedah Alexandre Rhea so največji izzivi s katerimi se soočajo podjetja pri vstopu na tuje trge: določitev prednostnih trgov, dostop do novih strank, dostop do kvalificiranega kadra, dostop do financiranja in prilagoditev poslovnega modela.

Ob tej priložnosti se je Alexandre Rhea srečal z okoli desetimi slovenskimi podjetji, ki se ukvarjajo predvsem z IKT, industrijskimi inovacijami in zelenimi tehnologijami in so bila prepoznana in vnaprej izbrana s strani  Slovensko-luksemburškega poslovnega kluba (LSBC). Navdušen je bil nad kakovostjo njihovih projektov, globalne usmeritve in odličnim znanjem angleščine.

»Sestanek kot je bil ta z direktorjem PwC's Accelerator nam je kot mlademu in rastočemu podjetju dal pomemben razmislek, ali imamo strukturo podjetja pripravljeno na način, da lahko uspešno rastemo na globalnem trgu. To so aspekti rasti, s katerimi se v tej fazi niti nismo prioritetno ukvarjali, niti nimamo potrebnih znanj in izkušenj. Tovrstni sestanki so za nas velikega pomena tudi s stališča mreženja«, meni Marko Stijepić iz podjetja COODO in dodaja, da se s pomočjo Slovensko-luksemburškega poslovnega kluba dogovarjajo o nadaljnjih promocijskih aktivnostih na luksemburškem trgu.

PwC's Accelerator v sodelovanju s Slovensko - luksemburškim poslovnim klubom  (LSBC) načrtuje nove obiske Slovenije v prihodnosti.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri