Si uspešnejša od njega?

Če si ga v tem pogledu prehitela, imej v mislih, da mu morda ni vedno lahko – zlasti če je med manj ambicioznimi in mu tvoja zagnanost ni povsem jasna.

29. 11. 2010

Nada Mulej, avtorica priročnika Ženska na poti k sebi, piše, da je za uspešno punco nadvse pomembno, da najde gospoda pravega, ki jo podpira in spodbuja, je razumevajoč in vsaj občasno prevzema del obveznosti – no, takega si želimo vse, kajne? Za odnos lahko veliko narediš tudi sama.

Mulejeva navaja tri napake, ki se jim na vsak način poskusi izogniti.

1. Uničen konec tedna

V petek sta dogovorjena za zmenek, a ga odpoveš, ker v službi ‘podaljšaš’. Zvečer si preutrujena, da bi šla na pijačo. V soboto ne moreš na izlet, ker si si domov prinesla delo, v nedeljo pa ga pošlješ k njegovim na kosilo, ker ti zadev ni uspelo dokončati. Se ti to zdi pošteno? Mulejeva opozarja:

“Strup za vsako zvezo ali družino je nenehno vdiranje delovnih obveznosti v prosti čas. Medtem ko eden dela, se drugi počuti zapostavljenega in opeharjenega.”

2. Večerne scene

Domov se vračaš pozno, utrujena in razdražena. Gotovo boš našla tisoč razlogov, da se jeziš, a slabe volje nikar ne stresi na fanta, kajti vzdušje boš pokvarila, in kot pravi Mulejeva, zapravila še en večer svojega življenja.

3. Sindrom stare obleke

V službi si urejena kot iz škatlice, takoj ko prestopiš domači prag, pa skočiš v staro trenirko.  Medtem ko ti prisegaš na udobje, tvoj dragi žalostno spremlja preobrazbo iz čedne poslovne ženske v zanemarjenko. Mulejeva zaključuje, da tvoj fant lahko dobi vtis, da so zate pomembni samo drugi  – tisti, za katere se ti zdi vredno urediti.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri