Šefovska komunikacija

Da boš razumela, zakaj moški in ženske na vodilnih položajih različno komunicirajo na delovnem mestu, si preberi naslednjo novico.

9. 10. 2008

Čeprav je tvegano posploševati na komunikacijske razlike med šefi moškega in ženskega spola, je vendarle mogoče potegniti nekaj tipičnih značilnosti.

Ukazi

Ženski slog: Ženske na položajih svoje zahteve izrečejo na bolj prefinjen način.

Moški slog: Moški so za razliko od žensk bolj direktni v svojih zahtevah do podrejenih.

Zakaj? Ženske imajo v krvi, da skrbijo za ohranjanje dobrih odnosov, navsezadnje že v zgodovini so kot gospodinje skrbele za dobre odnose v družini. Vendar kljub temu, da ženske pristopijo do podrejenih na mehkejši način, njihove zahteve niso nič manj pomembne. Prav nasprotno, pričakujejo, da bodo ukazi izpolnjeni v določenem času! Tako kot moški, le da to izrazijo na ostrejši način – kar pa še ne pomeni, da so arogantni ali domišljavi.

Kako preprečiti nesporazume?

Da bi na delovnem mestu, kjer se vsakodnevno srečuješ z zahtevami nadutega šefa ali tečne šefice, preprečila nesporazume, upoštevaj nekaj zlatih pravil:

  • Nad nadrejenim nikoli ne povzdigni glasu, ampak svoj ton besed ohrani na nizki frekvenci – zelo kmalu se bosta začela pogovarjati na povsem normalen način.
  • Ko meniš, da bi te morali poslušati, povej, da bi rada povedala svoje mnenje – vsak dober šef ti bo prisluhnil.
  • Bodi vzorna delavka in delo opravi v določenem roku – če tega ne zmoreš, zaupaj nadrejenemu in povej, kakšne ovire ti preprečujejo, da bi delo opravila v določenem času.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri