Šefinje so bolj naklonjene moškim

Raziskave kažejo, da imajo v primeru, ko je nadrejeni predstavnica ženskega spola, ženske veliko manj možnosti za napredovanje. To naj bi veljalo še posebno v poslu, v katerem tudi sicer prevladujejo moški.

3. 6. 2011

Čeprav bi morda najprej posumili, da bo ženska ja prej dala priložnost ženskam, ki imajo zagotovo več težav s prebojem na vodilna mesta, so nove raziskave pokazale, da šefinje veliko raje pomagajo moškim kolegom.

Moški, ki imajo nad seboj žensko, so tako deležni veliko več pozornosti in podpore kot njihove kolegice. Po mnenju nekaterih psihologov (raziskavo so delali na univerzi v Cincinnatiju) so šefinje veliko bolj nagnjene k temu, da ženskam nagajajo in jih ovirajo, kot pa da bi jim pomagale pri napredovanju.

Psihologi menijo, da ni težava samo v tem, da želijo ženske ukaniti in zmanjšati svojo konkurenco, ampak se želijo tako tudi bolje vklopiti v moški svet. Logični rezultat te želje pa
je, da bolj podpirajo podrejene moške.

Se ti zdi to prav?  Ne pozabi na svoje sklepe, ko se boš povzpela v sedlo vodje kakšnega oddelka ;)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri