S kakšno prošnjo lahko narediš dober vtis?

Da boš v kadrovskem oddelku podjetja, v katerem bi rada dobila delo, naredila dober vtis, napiši in oblikuj prošnjo, ki bo izstopala.

30. 8. 2010

Kakšen naj bo nagovor?

Neosebno nagovarjanje v prošnji (npr. Spoštovani) lahko zamenjaš z osebnim. Kako? En telefonski klic v podjetje, kjer bi rada delala, in izvedela boš ime in priimek osebe, ki je odgovorna za sprejemanje prošenj - nanjo moraš prošnjo nasloviti in si tako pridobiti bonus točke.

Kratko in jedrnato bistvo

Zakaj bi na začetku prošnje navajala, kje in kdaj si zasledila objavo za prosto delovno mesto, ko je pa to za tvojega morebitnega delodajalca nepomembno. Najbolje je, da že v prvem odstavku preideš k bistvu in navedeš dejstva, zakaj si ti prava oseba za razpisano prosto delovno mesto in kaj lahko podetje s tabo pridobi.

Ne ponavljaj se

Navedi izkušnje, ki jih imaš zaradi preteklih zaposlitev, ne naštevaj pa, koliko časa si delala v katerem podjetju - vse to je namreč navadno natančno navedeno v življenjepisu, ki mora biti prošnji tudi priložen.

Prijazen zaključek

Prošnjo zaključi v enakem stilu - z lepimi pozdravi. Navedi tudi, da bi te veselilo srečanje, na katerem bi se lahko predstavila tudi osebno. Na koncu pa dodaj še svoj pečat - lastnoročni podpis.

Natančnost

Pri pisanju prošnje bodi zelo natančna - ne dovoli si majhnih tipkarskih napak, napačno postavljenih vejic in grdo oblikovanega besedila. Če imaš koga, ki lahko prošnjo prebere in popravi tvoje napake, mu jo le zaupaj v branje. Pozabi na poudarjanje črk, podčrtovanje tebi pomembnih podatkov ali na okrasno pisavo ... vsi tovrstni ‘okraski’ lahko privedejo do tega, da bo tvoja prošnja končala na kupčku z ostalimi. Tega si pa ne želiš, kajne?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri