Razstrupi svoje finance!

Ali tvoje evrčke napada bolezen po imenu zapravljanje?

23. 7. 2010

Priznaj si bolezen

En teden si natančno zapisuj, koliko si vsak dan zapravila in za kaj si ta denar porabila. Čez sedem dni zneske seštej. Nato si realno zapiši, koliko si v tem času resnično zmožna zapraviti in primerjaj obe številki. Obstaja možnost, da rezultat ne bo ravno spodbuden. Vendar je dobro, da si si postavila natančno diagnozo. Če bi namreč redno presegla meje svojega limita, bi čez čas postalo še veliko huje in bolezen bi bila še težje ozdravljiva. Čas je za dejanja – na spisku obkroži, brez česa boš lahko preživela in v prihodnje te stvari pusti na policah trgovin.

Poplačaj stare grehe

Neplačane kreditne obveznosti, dolgovi banki ali pa prijateljicam – vse to zadržuje tvoje okrevanje. Ne lotevaj se nobenih večjih nakupov niti kakršnihkoli varčevanj, dokler ne boš poplačala vseh teh zneskov. Pazi se obresti, te so lahko gromozanske! Del dolgov lahko plačaš tudi z denarjem, ki si ga privarčevala z zgoraj omenjenim nasvetom.

Ostani zdrava

Si kdaj dobila povišico in potem avtomatično zapravila celoten znesek? To se dogaja zato, ker se nezavedno prilagodimo na ‘višje standarde’ in takoj poiščemo nove potrebe in razloge za kupovanje. Dober način za krotitev teh težav je, da si natančno določiš, kolikšen delež svojih finančnih prihodkov lahko zapraviš, preostalo pa nameniš v fond ‘zlate rezerve’.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri