Razgovori za službo so postali (še bolj) BIZARNI

Vedno več podjetij uporablja nenavadne taktike, da bi izločili kandidate. Preberi si, kako si lahko pripravljena, profesionalna in zaposlena ne glede na to, kaj vržejo predte.

Razgovori za službo so postali (še bolj) BIZARNI  (foto: Getty Images) Getty Images
26. 6. 2015

Pogovori za službo so se precej spremenili. Konec je s časi precej enostavnih pogovorov iz oči v oči – danes je bolj verjetno, da boš morala skakati skozi več obročev kot psički na tekmovanju v spretnosti.

Vedno večji trend je inovativen slog pogovorov, med katerim te sprašujejo nepričakovana vprašanja. Ko je na voljo močan nabor kandidatov, je nenavaden slog pogovorov način, kako med njimi izbrati prave. Toda ne bodi preveč vznemirjena, to je lahko velika priložnost.

Ti pogovori ti omogočajo, da pokažeš svojo osebnost. Celo če tvoje kvalifikacije niso najboljše, lahko dokažeš, da si umsko gibčna in imaš druge lastnosti, ki jih v podjetju iščejo.

Tip pogovora, ki ga izberejo, in vprašanja, ki jih bodo spraševali, ti bodo prav tako povedali nekaj o kulturi podjetja in tudi ti se boš laže odločila, ali ti v resnici ustrezajo ali ne.

Nepričakovano vprašanje

Saj veš, katera vprašanja so to: Koliko opek je na celem svetu. Če bi bila slon, kaj bi naredila s svojim rilcem. Ne, tudi mi ne poznamo pravilnega odgovora. Ta prepredena vprašanja je prvi proslavil Google, vendar jih zdaj uporablja več kot polovica vseh podjetij med izbiro kandidatov.

Bistvo teh vprašanj je prav to, da ne poznaš odgovorov. Ni pravilnega odgovora – cilj na razgovoru je videti, kako ustvarjalna si in kako hitro lahko razmišljaš. Vadi s prijateljicami, da bo manj možnosti, da bi se zmedla. Uporabi logiko in ustvarjalnost in ne dovoli, da te to vrže iz tira. Najslabše, kar lahko narediš, je, da obmolkneš.

Pogovor pred komisijo

Kljub tistemu neizogibnemu občutku, da greš pred vod za streljanje, te podjetja ne vabijo pred komisijo zato, da bi te ustrahovala. Navadno si resnično želijo slišati mnenja vseh izbranih na pogovor – tako preprosto je.

Veliko žensk na pogovoru izbere eno osebo med komisijo, ki se jim zdi najpomembnejša, in se potem pogovarja le z njo, toda to je napaka. Vsi prisotni so tam z razlogom, zato jih glej v oči.

Vedno se lahko vprašaš, kdo je najpomembnejša oseba v sobi – tista tiha oseba v kotu bi bila lahko direktor. Če te skrbi, da boš sedela nemirno, vzemi blok in svinčnik, da ju boš držala.

Vanj si lahko zapisuješ vprašanja, da ne bi česa pozabila. Vzemi si kopije življenjepisa, da se lahko ozreš nanje, in prosi za kozarec vode. Popij požirek in si s tem kupi trenutek časa za premislek. Nič ni narobe s kratkim premorom za premislek, preden odgovoriš.

Ali se hecaš?

Resnična vprašanja, ki jih sprašujejo resnična podjetja. Pa si mislila, da je bil tvoj zadnji pogovor težek!

  • "Kaj narediš, ko ni odgovora?" – Microsoft
  • "Kako stlačiš žirafo v hladilnik?" – UBS
  • "Ali bi se raje borila proti eni raci velikosti konja ali proti 100 konjem v velikosti rac?" – BHP Billiton
  • "Koliko košarkarskih žog bi lahko spravili v to sobo?" – Google

Moški : Ženska na razgovoru

Kako se obnašati?

O tem, v kakšne pasti se lahko ujameš na pogovoru in kako se lahko zapleteš v pogovoru z nasprotnim spolom, nam je povedala poklicna svetovalka Renata Zadravec.

  • PAZI: Pomembno je navdušenje

"Na razgovoru za zaposlitev moraš biti osredotočena na delovno mesto in vsebino dela, ki ga ta predstavlja. Če te bo to navdušilo, boš skozi svoje navdušenje navdušila osebo na drugi strani."

  • MINA: Namesto navdušenja nad delom simpatiziraš ali celo koketiraš!

"Zmotno je razmišljanje v smeri atraktivnega oblačenja in/ali všečnega pogovora – prisiljeno nasmihanje, smehljanje, nenehno kimanje ali pritrjevanje – da boš s tem navdušila osebo na razgovoru."

  • MOŠKI MOŽGANI: Podvomil bo o tvojih sposobnostih

"Pri moškem boš s koketiranjem dosegla razvrednotenje in hkrati vprašljivost sposobnosti za kandidirano delovno mesto."

  • ŽENSKI MOŽGANI: Priklicala boš antipatijo

"Pri ženski boš s simpatiziranjem dosegla takojšnjo antipatijo in jo prepričala v nekompetentnost za opravljanje dela na razpisanem delovnem mestu."

  • POMEMBNO: Nič drugega kot zanimanje in tvoje sposobnosti

Ne glede na to, kdo sedi na drugi strani, moraš skozi pogovor držati držo resne zainteresiranosti za delo in (nadpovprečne) sposobnosti za opravljanje tega.

Po predlogi Brooke Sever priredila Petra Arula

Preberi še: 8 priložnosti, ko si lahko čisto upravičeno malce samovšečna ;)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri