Psihološka svetovalnica za študente v stiski že tretje leto!

V ŠOUM želijo pomagati študentom v stiski, ki jo občutijo zaradi težav pri študiju, duševnemu zdravju, partnerskih odnosih in drugih osebnih težavah. Študentska organizacija Univerze v Mariboru bo zato od 5. decembra dalje študentom omogočila psihološko svetovanje.

5. 12. 2011

Na ta način želijo pomagati študentom v stiski, ki jo občutijo zaradi težav pri študiju, duševnemu zdravju, partnerskih odnosih in drugih osebnih težavah.

Brezplačna individualna svetovanja bodo potekala do vključno 4. aprila 2012, vsak ponedeljek med 16.30 in 19.30 uro.

Pomoč in podporo pri reševanju osebnih težav bo študentom nudila univ. dipl. psihologinja Vita Poštuvan.

Prijave na svetovanja se sprejemajo na e-naslovu: svetovalnica@soum.si.

Po uspešni izvedbi v preteklih letih, ŠOUM organizira Psihološko svetovalnico že tretje leto zapored.

"Izkušnje zadnjih dveh let so pokazale, da študente pogosto pestijo najpogostejše duševne motnje, na primer depresija ali anksiozne motnje. Pogosto je sprožilec teh kakšna težka življenjska izkušnja, npr. neuspeh v šoli, družinske ali partnerske težave, izguba samozavesti ali občutki osamljenosti. Študenti so svetovanja in izvajanje psihološke svetovalnice zelo pozdravili. So tudi ponavadi zelo dojemljivi za metode, ki jih uporabljam, in pogosto hitro sami uvidijo, kako si lahko še naprej najboljše pomagajo. Vesela sem, ko vidim, da so od svetovanj veliko odnesli," je povedala Vita Poštuvan

Mladi, ki potrebujejo svetovanje zaradi notranje stiske, bodo vključeni v individualni program, v katerem se bo osebi pomagalo izpostaviti bistveno težavo, zaradi katere prihaja na posvet in se naučiti vedenjskih in kognitivnih tehnik obvladovanja krizne situacije.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri