Prva Replika o brezposelnosti mladih in begu možganov

Slovenski medijski prostor je bogatejši za revijo Replika, ki ima namen skozi prizmo generacije mladih mesečno presojati in kritično vrednotiti družbeno-politične dogodke na državni ravni.

10. 3. 2014

Replika se kot medij mladih odziva na aktualna dogajanja v družbi, ki so neločljivo povezana z življenjem in delom mladih.

Prva številka, ki je že na voljo pri bolje založenih prodajalcih časopisov, se je zapičila v srž vseh težav mladih: zaposlovanje oz. brezposelnost in posledično beg možganov.

Revija bralcem mesečno prinaša replike (odzive) mladih na dogajanje v družbi, opozarja na njihov nezavidljiv položaj ter primerja naše in tuje prakse na področjih, kot so zaposlovanje, izobraževanje, sociala, finance in gospodarstvo, zakonodaja in pravo, itd. V osrednjem delu se v rubriki Po Sloveniji dotakne tudi mladinskega dela (delovanja mladih), v vsakokratni temi meseca pa ene od skrbi ali izzivov, s katerimi se soočajo  mladi. Poleg družbeno-kritičnih intervjujev, kolumn, blogov, analitičnih prispevkov in drugih zvrsti, najdejo bralci v njej tudi poezijo, potopise, prispevke iz kulture in športa ter druge lahkotnejše vsebine.

Revija je odprta za vse, ki želijo v družbo vnašati ideje mladih. Slišati želi vse tiste, ki si prizadevajo in borijo za izboljšanje položaja mladih v družbi. Ponuja jim tudi možnost, da se skozi medij izrazijo in uveljavijo. Repliko namreč ustvarjajo mladi novinarji, kolumnisti, blogerji, dopisniki, fotografi, oblikovalci, ilustratorji ... vsi, ki v bitki za svojo prihodnost še najdejo energijo in vero, da je družbo vendarle moč spremeniti na bolje. Zato želi biti brana in slišana med vsemi generacijami, posebno med tistimi, ki vplivajo na odločitve, ki neposredno zadevajo mlade.

Replika je nastala kot mednarodni projekt v okviru programa Mladi v akciji in ga sofinancira Evropska komisija. Partnerji v projektu so: Zavod BETA, Zavod Akson 2020 in program PUM Ajdovščina na slovenski strani ter Njuspeipis in Inštitut za raziskave in analize politik iz Vilne v Litvi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri