Projekt za mlade: Denar nima idej!

Pripravlja se projekt s katerim bo stroka na državni ravni učila podmladek – študente, kako pametno 'hendlati' z denarjem in jim tako dali popotnico za življenje!

Projekt za mlade: Denar nima idej! (foto: shutterstock) shutterstock
2. 12. 2012

Tina Puncer, strokovnjakinja za osebne finance, trenerka soulworka ter predavateljica in idejni vodja projekta Mojadenarnica.si., je o projektu povedala naslednje:

Projekt se imenuje Denar nima idej, ideje imamo mladi.

Vemo, da so študenti ravno na pragu osamosvajanja, prav tako kot vsi drugi, pa tudi oni niso bili deležni osnovne finančne izobrazbe v šoli, zato zdaj lovimo še ravno pravi čas, da jih tega naučimo.

Nosilec projekta je Študentska organizacija Slovenije, partnerja sva Mojadenarnica.si in Klub za marketing EPF Maribor. Skupaj smo izurili in natrenirali šest nadobudnih ambasadorjev študentov, ki bodo konec novembra na dogodkih, ki se imenujejo Financ Festi, s svojim pridobljenim znanjem in izkušnjami druge študente naprej učili pametnega 'hendlanja' z denarjem.

Projekt bo s svojimi pogledi in izkušnjami popestril nihče drug kot Tadej Toš, da pa bomo lahko vse skupaj sploh izvedli, je za finance poskrbelo družbenoodgovorno podjetje MasterCard.

Program Denar nima idej je družbeno odgovoren program, katerega glavni cilj je podati študentom ključna orodja in znanja, ki jim bodo pomagala pri upravljanju financ v vsakodnevnem življenju ter jim pomagala načrtovati finančno prihodnost.

Program zagovarja misel, da je poznavanje in smotrno upravljanje osebnih financ ključ do finančno stabilne prihodnosti.

Še sporočilo ambasadorjev študentov in pogled v njihov svet mladosti:

  • "Mladi vemo, kako zares živeti življenje. Vemo, kaj nas zanima in kaj je kul, znamo se zabavati in uživati v življenju. Imamo veliko idej, kako porabiti denar, malo manj, kako 'hendlat' z njim. Zato se nas je šest odločilo, da vzamemo denarnico v svoje roke. Pridružili smo se programu Denar nima idej, ki nam pomaga, da dobimo idejo o svojih financah, postanemo sam(o) svoji financ ministri in pričnemo uresničevati svoje želje. Sprva bomo ključna orodja in znanja 'hendlanja' s financami poskušali osvojiti sami, nato pa bomo svoje znanje predali tudi tebi na Financ Festih, kjer ti bomo pokazali, da so finance lahko kul in zabavne. Spremljaj nas na blogu in bodi na tekočem s programom in našim preizkušanjem novih tehnik 'hendlanja' financ."

Izkušnje in prigode teh mladih ambasadorjev in pa dodatne nasvete ter usmeritve od Mojadenarnica.si, kako pametno ravnati s svojim denarjem, lahko spremljaš na spletni strani www.denarnimaidej.com.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri