Prihodnost je v informacijski družbi

Informacijsko komunikacijske tehnologije so nepogrešljiv del vsakdanjika in pomembne pri spodbujanju inovacij, naložb, gospodarske rasti, delovnih mest in številnih izboljšav v vsakodnevnem življenju.

23. 9. 2014

Poleg tehničnih kazalcev pa je v okviru informacijske družbe potrebno odpreti in premisliti tudi vprašanja o vplivu tehnologij na razvoj družbe. Zato bomo spregovorili tudi o demokratičnosti informacijske družbe ter o možnostih večje participacije, digitalizacije e-državljana ter strukturnih sprememb, ki jih lahko prinese družba aktivnih digitalnih državljanov.

O gostih: Gorazd Božič je krovni slovenski strokovnjak za internetno varnost. Lenart J. Kučić je novinar Dela, nekdanji urednik Delove strani Infoteh in avtor številnih člankov in raziskav na temo novih medijev. Filip Muki Dobranić vodi projekt Danes je nov dan. Vuk Ćosić je strokovnjak za spletno komuniciranje in član Odbora za pravično in solidarno družbo.

Kje in kdaj?

Pogovor bo potekal pred Hišo EU, Breg 14 v Ljubljani, v primeru dežja pa v ozelenjeni dvorani v pritličju Hiše EU.

Sreda, 24. septembra ob 18. uri.

Vabljena!

Vsebinsko izhodišče serije pogovorov je strategija Evropa 2020. O strategiji in naši prihodnosti v EU v Ljubljani razpravljamo na svojstven način. Serijo uličnih pogovorov pripravlja zavod Divja misel v sodelovanju s Predstavništvom Evropske Komisije v Sloveniji. Vse pogovore snemamo in so v skrajšani obliki predvajani na Radiu Študent (termin: ponedeljek, 15:30).

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri