Prednosti pisanja seznama

Da v novem delovnem letu ne boš pozabljala na naloge, uvedi pisanje seznama.

3. 1. 2008

Vsak dan imaš kup nalog, ki jih je treba postoriti, med slednjimi pa se lahko kakšna mimogrede izmuzne in ostane neopravljena. Da se ti to ne bo zgodilo tudi v najbolj natrpanih dneh, navajamo zlata pravila pisanja seznama.

Napenjanje možganov

Ker je običajen listek bolj zanesljiv kot naši možgani, ki v svojem spominu lahko mimogrede spregledajo nalogo, si vse napiši na listek. Čas, ki bi ga porabila za ugotavljanje, kaj vse si še pozabila, raje nameni reševanju nalog – tako boš delo opravila še hitreje!

Prednostna lista

Na seznamu, ki ti zagotavlja, da ničesar ne boš pozabila, vedno razporedi naloge od najbolj do najmanj pomembnih. To lahko storiš le na listku papirja in to zelo pregledno.

Naloge, ki so si podobne, lahko postaviš skupaj in jih opraviš eno za drugo. Tiste, ki jih ni nujno opraviti danes, lociraj na dno lista in jih v primeru, da ti ostane nekaj časa, opravi kar danes, da ti bo jutri lažje.

Črtanje

Ko nalogo opraviš, jo prečrtaj. Tako boš imela pregled nad tem, koliko dela te še čaka. Če bo tega veliko, boš zagotovo pohitela.

Zadovoljstvo

Ko boš ob koncu dneva pogledala, kaj vse si opravila v samo enem dnevu, boš domov odšla zelo zadovoljna. Če na seznamu ne bo storjenega veliko, pa se boš lahko zamislila. Pri tem bodi previdna, da si za en dan ne zadaš preveč dela – slednje te bo lahko spravilo v slabo voljo.

Seznam za jutri

Nov seznam za jutri lahko nastaja že danes. Da boš vedela, kaj te čaka v novem dnevu in da se boš na nove naloge lahko dobro pripravila.

S takšnim seznamom s svojim delom ne boš več zamujala – vse bo opravljeno v zadanem času, tvoj ugled pa bo zaradi urejenosti rasel iz dneva v dan in upamo, da bo hkrati poskočila tudi plača!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri