Praznik žensk v znanosti: Štipendistke so znane!

Štipendije programa 'Za ženske v znanosti' prejele biokemičarka Nina Erčulj, biologinja Maja Pociecha in fizičarka Brigita Rožič

Praznik žensk v znanosti: Štipendistke so znane! (foto: shutterstock) shutterstock
27. 1. 2012

Partnerji nacionalnega programa 'Za ženske v znanosti' - L'Oreal Slovenija, Slovenska nacionalna komisija za UNESCO in Slovenska znanstvena fundacija - so na sinočnji slovesnosti v povsem polnem Atriju ZRC SAZU že šesto leto zapored nagradili izjemne slovenske raziskovalke.

Biokemičarka Nina Erčulj z Bleda, biologinja Maja Pociecha iz Kisovca v okolici Trbovelj in fizičarka Brigita Rožič s Planine na Pohorju v okolici Zreč so za svoje raziskave v okviru doktorskega študija prejele enoletne štipendije v višini 5.000 evrov, ki jih lahko porabijo v poljuben namen.

Nacionalni program 'Za ženske v znanosti' je del širšega UNESCO-L'Oreal 'For Women in Science' partnerstva, ki vključuje tudi mednarodne štipendije (mladim raziskovalkam za njihovo raziskovalno delo v tujino) in mednarodne nagrade (že uveljavljenim znanstvenicam za izjemne dosežke v znanosti).

Nacionalni program 'Za ženske v znanosti' živi tudi na Facebook strani Za ženske v znanosti ter na spletnih straneh partnerjev programa: www.unesco.si in www.szf.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri