Pravica evropskih državljanov do dela in zaposlitve!

Kakšna bo naša prihodnost na področju iskanja dela in zaposlitve? Katere EU pravice imamo, ko se zaposlimo v drugi državi EU? Katera znanja, kompetence in usposobljenosti nam pomagajo pri iskanju dela in zaposlovanja ter na kaj moramo biti pozorni pri sklepanju pogodb, za določen ali za nedoločen čas? Kakšne oblike zaposlovanja bodo vedno bolj v ospredju in kdo so slovenski in evropski delodajalci?

3. 10. 2013

O vsem tem bodo spregovorili na četrtem javnem regionalnem posvetu na teme pravic evropskih državljanov in državljank, ob evropskem letu državljanov.

Kdaj?

  • Petek, 4. oktober 2013, ob 10. uri

Kje?

  • Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije, Mariborska cesta 7, Celje

Kaj lahko pričakuješ?

  • S strokovnjaki, predstavniki civilnodružbenih in izobraževalnih institucij ter odločevalci bodo spregovorili o prihodnosti dela in zaposlovanja v Evropski uniji. Na posvetu bodo predstavljeni tudi programi in ukrepi s strani EU za spodbujanje zaposlovanja, kot je na primer Jamstvo za mlade in delodajalci s strani gospodarstva, nevladnega in javnega sektorja. Besedo boste dobili tudi vi, zato prav lepo vabljeni.

Za vse, ki iščejo delo!

Posvet je namenjen vsem, ki iščejo delo ali še bodo stopili na trg delovne sile, zaposlenim in delodajalcem. Pridružiš se jim lahko na javnem posvetu! V razpravi lahko aktivno sodeluješ že od 20. septembra preko spletnega posvetovanja. Vprašanja govorcem, svoja mnenja ali predloge lahko oddaš na spletni strani www.eu-dogodki.si/forum.

Še več: podobni posveti trenutno potekajo po vsej Evropski uniji.

6. oktobra namreč v Evropi obeležujemo evropski dan zaposlovanja, zato bodo okoli tega dneva izpostavili, za vse državljane in državljanke pomembno pravico za prihodnost, pravico do dela in zaposlovanja.

V evropskem letu državljanov spodbujajo dialog na vseh ravneh uprave, civilne družbe in gospodarstva ter poskušajo ugotoviti, kakšen razvoj si državljani želimo v Evropski uniji do leta 2020: kakšne pravice, politike in upravljanje. Ob zaključku leta bodo zbrane predloge slovenskih posvetov poslali Evropski komisiji kot prispevek k poročilu o državljanstvu ter kot vodilo k pripravi politik in razvoju Evropske unije v prihodnje.

EU Si ti. To je tvoja priložnost, da poveš, v kakšni Evropski uniji želiš živeti in kaj pričakuješ v prihodnosti od Evropske unije na področju dela in zaposlovanja. Vključi se v razpravo!