Ponudi se za delo

Zakaj bi čakala na prosto delovno mesto, ko pa lahko kar sama pošlješ ponudbo.

16. 10. 2009

Če si končala študij, pavziraš ali si sklenila, da je skrajni čas, da si poiščeš delo, ne čakaj na razpise prostih delovnih mest. Bodi korak pred vsemi iskalci zaposlitve in brez sramu pošlji svojo ponudbo.

Kako se tega lotiti?

  • 1. Prioritetni delodajalci: Oblikuj si seznam podjetij, v katerih bi rada delala.
  • 2. Pritegni pozornost: Napiši zanimivo ponudbo za delo, ki bo pritegnila pozornost – predvsem poudari, kakšne prednosti bo imelo podjetje, če te vzame v službo.
  • 3. CV: Ponudbi dodaj tudi jedrnat življenjepis, v katerem zajemi ves spekter svojih znanj.
  • 4. Čez čas preveri: Ko boš poslala ponudbo, od podjetja ne pričakuj samodejnega odgovora, pač pa se čez čas pozanimaj, če so tvojo ponudbo prejeli.

V prednosti

Zavedaj se, da lahko preteče veliko časa, preden ti bodo odgovorili na ponudbo ali te poklicali na razgovor. Najpogosteje se namreč zgodi, da zanimive kadre vpišejo v seznam in jih pokličejo šele, ko se v podjetju pojavi potreba po novem delavcu. A dobra novica je, da si v prednosti pred vsemi ostalimi iskalci zaposlitve, tebe bodo namreč v podjetju že poznali, zato se zagotovo ne boš izgubila med množico prosilcev. Na tak način imaš veliko večjo verjetnost, da boš sprejeta na novo delovno mesto.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri