Podpora študentskih klubov predlogu Zakona o štipendiranju

Te dni se je pričelo zbiranje podpisov za predlog Zakona o štipendiranju, kjer sodelujejo tudi študentski klubi Slovenije.

5. 11. 2012

Tako Zveza ŠKIS kot študentski klubi pozivajo k oddaji podpisov pred Upravnimi enotami, kjer nudijo tudi dodatno informacijsko podporo, pomoč pri oddaji podpisa in so na voljo za dodatne informacije o predlogu Zakona o štipendiranju.

Namen predloga Zakona o štipendiranju je izboljšanje pogojev prejemanje štipendij, katerih število je bistveno upadlo, kljub zmanjševanju stroškov države  pri otroških dodatkih ter ukinitvijo dodatka glede na socialni položaj družine pri Zoisovih štipendijah.

Matic Sušnik, predsednik Zveze ŠKIS:

"Ker se mladi čutimo dolžni sodelovati pri izhodu države iz krize, smo pripravili predlog Zakona o štipendiranju, ki temelji na prilagajanju zakonodaje bistveno višjim stroškom življenja in izobraževanja ter posledično vpliva na razvoj države. Naj bo to državna štipendija, ki omogoča izobraževanje za socialno šibke, Zoisova štipendija, ki išče potencial in nagrajujerazvijanje talenta, kadrovska štipendija, ki kombinira štipendijsko politiko in politiko zaposlovanja. V vseh primerih je smisel štipendij upravičen, zlorabe pa nedopustne. Tako želimo z zbiranjem overjenih podpisov pred Upravnimi enotami še dodatno podpreti predlog zakona, saj menimo, da bo le-ta vplival na delno izboljšanje položaja študentov."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri