Podjetnica pri 72 letih? Nikoli ni prepozno!

Medtem ko je država prav pred kratkim postavila nova merila za delo upokojencev, pa življenje piše svoje zgodbe in k sreči, mnogo bolj ustvarjalne in optimistične.

11. 9. 2013

Podjetništvo iz prisile in brez trohice poguma, nima možnosti za obstoj. Podjetnost je stvar živahnega duha in ustvarjalnosti, naslednja zgodba pa je bil tudi dokaz, da ni le domena mladih.

Otvoritev trgovinice v Šoštanju

Otvoritev male trgovinice v malem Šoštanju ne bi bila nič posebnega, če ne bi bila oddeta v posebno zgodbo in energijo. Prisotni so to zares močno začutili tudi na nedavni otvoritvi.

"Ne bom hodila na kavo in babji čvek, ne zanimajo me toplice, niti gojenje domače solate. Rabim adrenalin, ustvarjanje lepih stvari. Želim nasmeh zadovoljne ženske in to tiste, s popolnimi oblinami in ne shirane lepotne lutke", razmišlja 72 letna Marinka Pirečnik.

Že lep čas je upokojena, po uspešni podjetniški poti. Nekoč, kar davno, je bila lastnica najbolj znanega butika z oblačili za močnejše postave v Sloveniji. Danes je investitorka in mentorica mladi ekipi. Dokazati želi, da je s tekstilom možno preživeti in da lahko ponudi delo pridnim in dobrim rokam domačih šivilj.  Ocenjuje, da sodobna ženska ni tako neumna, da bo kupovala 'cenenega kitajca' ali pa mnogo precenjeno blagovno znamko. Izdelki so unikati, kvalitetni izdelki domačih kreatork in šivilj, ki povsem dosegajo kvaliteto dragih blagovnih znamk, a nimajo tako vrtoglavih cen. Ponudba sega od tiste visoke številke 48 dalje in daje možnost popravila in prilagoditve postavi.

Moda plus za jesen in zimo!

Marinkamo je moda plus, je moda za močnejše ženske postave. Morda bodo upoštevali tudi namig šoštanjskega župana na otvoritvi trgovine, ki je povedal, da se uvršča med moške plus in se čuti prikrajšanega v zgolj ženski kolekciji.

Kolekcija jesen/zima 2013 je zanimiva, ter na vpogled v domači trgovini v Šoštanju in v  spletni trgovini.

Gospa Marinka preseneča s sodobnim pristopom in obvladovanjem marketinga tudi prek spleta. Je poslovna zamisel prava in ji bo uspel 'comeback' v posel, bo pokazal čas. Gotovo pa je lahko vzor in vzpodbuda mnogim mlajšim, ki ne najdejo poti in poguma.

Marinkamo

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri